Aktualizované Ľubomír Hudačko Krimi

Na Šariši došlo k zrážke vlaku s autom, muž utrpel otras mozgu a ranu na hlave

Na mieste zasahuje päť príslušníkov z hasičskej stanice Raslavice s jedným vozidlom.

Ilustračný obrázok k článku Na Šariši došlo k zrážke vlaku s autom, muž utrpel otras mozgu a ranu na hlave
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

V pondelok 30. mája 2022 krátko po 06.30 hod. bola ohlásená dopravná nehoda osobného vlaku a dodávkového vozidla, ktorá sa stala na nechránenom železničnom priecestí v katastri obce Vaniškovce, v okrese Bardejov. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Miroslava Knišová.

V aute 3 osoby

„Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bardejove z hasičskej stanice Raslavice s jedným kusom hasičskej techniky. V čase nehody sa v aute viezli tri osoby, ktoré sa po príchode hasičov na miesto udalosti nachádzali už mimo havarovaného vozidla. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu jednej osoby – vodiča auta,“ uviedla Knišová s tým, že uasahujúci hasiči zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru, pohybu a úniku prevádzkových kvapalín, skontrolovali zdravotný stav cestujúcich v osobnom vlaku a asistovali ZZS pri naložení zranenej osoby do sanitného vozidla.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Podľa záchranárov, ktorí muža ošetrili a previezli do nemocnice, utrpel otras mozgu a otvorenú ranu na hlave.

Vlak už bolo vidno

Priecestie vo Vaniškovciach nemalo signalizačné zariadenie.

Polícia informovala, že 43-ročný vodič z okresu Bardejov viedol nákladné motorové vozidlo značky Citroën Jumper, pričom nerešpektoval zvislé dopravné značenie Stoj, daj prednosť v jazde!. „Vozidlom aj napriek tomu, že už bolo vidieť prichádzajúci vlak, vošiel do jeho jazdnej dráhy, čím došlo k ich vzájomnému stretu a dopravnej nehode,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Dopravu obnovili

Dychová skúška na alkohol u rušňovodiča a vodiča auta bola negatívna, hmotné škody predbežne vyčíslili na zhruba 17-tisíc eur. Osobný vlak smeroval z Bardejova do Prešova. Cestujúci neutrpeli zranenia a po nehode ich do Raslavíc odviezol náhradný autobus.

„Pre tri osobné vlaky smerujúce z Bardejova do Prešova a späť bola v úseku Bardejov – Raslavice objednaná náhradná autobusová doprava. Vlaková doprava bola v tomto úseku obnovená o 9.52 hod. bez obmedzení,“ konštatoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM