Ľubomír Hudačko Rôzne

Akcia adoptovania si kvetináča v Prešove opäť pokračuje: Poznáme už aj tohtoročnú novinku!

Do adoptovaných kvetináčov v Prešove zasadili prvé tohoročné kvietky a tým odštartovala duhrá sezóna projektu Adoptuj si svoj kvetináč. Dokonca už poznáme aj tohtoročnú novinku.

Ilustračný obrázok k článku Akcia adoptovania si kvetináča v Prešove opäť pokračuje: Poznáme už aj tohtoročnú novinku!
Zdroj: Mesto Prešov

Druhá sezóna projektu odštartovala za prítomnosti tútorky projektu Katky Koščovej. Jej cieľom je skrášliť verejné priestranstvá v našom meste a mať čo najviac krásne rozkvitnutých kvetináčov.

Aj tento rok budú na adopciu k dispozícii všetky zatiaľ neadoptované kvetináče v meste Prešov. Iniciátorkou tejto myšlienky bola vlani Katka Koščová, ktorá v Záhrade umenia spolu s primátorkou Andreou Turčanovou, poslankyňou mestského zastupiteľstva Janette Langovou, Inge Doležalovou a Renátkou Kukovou z OZ Sociálny Prešov a dobrovoľníkmi zasadili do prvých adoptovaných kvetináčov prvé kvietky. Tento projekt je určený všetkým, ktorým nie je ľahostajné ich okolie a prostredie, v ktorom sa pohybujeme, žijeme.

Jediné, čo je potrebné urobiť, je vybrať si kvetináč, starať sa o neho a tým prispieť k zveľadeniu mesta. Novinkou oproti minulému roku je to, že „adoptívnym rodičom“ s vydaným adopčným listom mesto Prešov daruje na výsadbu kvetináčov tulipány a sirôtky, ktoré v súčasnosti zdobia aj Hlavnú ulicu. Pri vyzdvihnutí kvetín je potrebné preukázať sa len adopčným listom.

Sirôtky je odporúčané vysadiť obratom, odstrániť odkvitnuté kvety a dostatočne zaliať, pri tulipánoch sa zas odporúča vysušiť ich na vetranom mieste, vyschnutú stonku a listy odstrániť. Dostatočne preschnuté cibuľky uskladniť na chladnejšom mieste, napr. v pivnici v piesku a vysadiť ich až v jeseni. Sirôtky je možné vyzdvihnúť si v priebehu piatka v čase od 07:00 do 15:00 v bráne vedľa Caraffovej väznice na Jarkovej ulici. Mesto Prešov aj naďalej poskytuje zeminu do kvetináčov. Aj v tomto prípade sa je potrebné preukázať adopčným listom.

Môže vás zaujímať:

Radšej raz pozrieť, ako neskôr banovať: Prehľad 60-tich pracovných ponúk a všetky sú priamo z Prešova!

FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Prešove a okolí

Už je známy harmonogram, na ktorý sme čakali: Presné časy vystúpení kapiel na Dobrom festivale!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM