Správy

Ak by podchod vedel rozprávať, dozvedeli by sme sa mnoho: Teraz prejde veľkou obnovou

Odpudzujúcemu pohľadu bude koniec. Neprehliadnuteľný podchod na Sekčove už museli uzavrieť, pretože sa chystá jeho rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Ak by podchod vedel rozprávať, dozvedeli by sme sa mnoho: Teraz prejde veľkou obnovou
Zdroj: Mesto Prešov

Podchod na Sekčovskej ulici a priľahlé schodiská dostanú novú podobu. Mesto Prešov už odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi, ktorý tu zrealizuje kompletnú rekonštrukciu. V čase trvania stavebných prác bude podchod uzavretý. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Priestor, ktorý vedie popod hlavnú cestu na Sekčovskej ulici zmení podobu, obnovou podľa informácií z prešovskej radnice prejdú tri priľahlé schodiská, steny pri schodoch a celý podchod vrátane dlažby, stien a osvetlenia s napojením na existujúce chodníky.

Antivandalské svietidlá

„Výraznejšie stavebné úpravy budú realizované na železobetónových rímsach a exteriérových schodiskách, na ktorých pribudne protišmyková úprava a pomocné prvky pre slabozrakých. Kompletne bude vymenená elektroinštalácia a pribudne nový rozvádzač. Staré osvetlenie nahradia moderné LED svietidlá v tzv. antivandalskom prevedení a jeho ovládanie bude automatické,“ vysvetlil hovorca.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„V podchode sa výrazne prejavil zub času. Verím, že už na jar si Prešovčania vyskúšajú obnovený podchod a schodiská, ktoré budú krajšie a bezpečnejšie,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová.

Za 98-tisíc eur

Od pondelka 25.10.2021 je teda podchod kompletne uzavretý až do skončenia stavebných prác.

„Peší budú môcť naďalej využívať dva priechody pre chodcov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti podchodu. Celková cena rekonštrukcie je v zmysle zmluvy o dielo 98 102,86 eur s DPH. Práce potrvajú približne do konca februára 2022,“ dodal na záver Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM