Správy

Zvláštne úkazy zrekonštruovanej Jarkovej ulice: 5 najväčších ZÁHAD, ktoré nepochopíte

Kto si myslí, že prerábka známej ulice v historickom jadre mesta bola nudná a obyčajná, je na omyle. Vykazuje hneď niekoľko prípadov, ktoré nejde prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku Zvláštne úkazy zrekonštruovanej Jarkovej ulice: 5 najväčších ZÁHAD, ktoré nepochopíte
5
Galéria

Roky príprav

O rekonštrukcii Jarkovej ulice sa hovorilo už roky. Zdalo sa, že na jar 2016 by mohli byť prvé kontúry postupne premenené na realitu. Vtedy sa predstavili vizualizácie a celkový koncept.

Ešte však museli ubehnúť štyri roky, aby sa s prácami aj reálne začalo. Robotníci makali od apríla 2020 dlhé mesiace, no dočkali sme sa. Síce po záhadne nekonečnom čakaní, ale predsa.

Košické logo

Rekonštrukcia sa však nevyhla mnohým trhlinám. Okrem spomalenia pandémiou koronavírusu tu bol problém napríklad s prasklinou na jednom z objektov. Najviac však Prešovčanov rozčuľuje košické logo Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti.

Nachádza sa na poklopoch kanálu. Najmä miestni patrioti to nevedia zniesť a žiadajú nápravu. Či chceme, alebo nie, v historickom jadre sa musíme zo záhadného dôvodu prechádzať po nápise poklopu najväčšieho mestského rivala.

Ďalšie správy z Prešova nájdete tu:

Chodník s prekážkami

Ďalšou záhadou je miestami nepriechodný chodník po bočných stranách ulice. Mamičky s kočiarmi, alebo ľudia na vozíčku majú smolu.

Len tak ľahko sa cez takéto úzke štrbiny nedostanú a musia vojsť na cestu. Záhadou je, ako sa to vlastne mohlo stať a či sa s tým bude ešte niečo robiť. Tipujeme, že sa neudeje nič.

Nové správy máme aj z východu:

Asfaltová zmena

Smerom na Trojicu natrafíme na záhadu č. 4. Chodník sa zrazu zmení na asfaltový povrch, hoci dovtedy sme kráčali po kamennej dlažbe. Dôvod? Nedošlo k dohode so súkromníkom a preto sa tu povrch predeľuje takýmto prazvláštnym spôsobom.

Nie je to prvýkrát, čo sa nepodarilo na istej dôležitej veci dohodnúť. Napríklad rekonštrukcia v lokalite Kúty je blokovaná takisto kvôli nezhode medzi mestom a jedným z väčšinových vlastníkov pozemkov.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Miznúci chodník

Blízko tohto detailu sa nachádza ďalšia záhada. Popri múre vedie chodník pre peších s kamennou dlažbou, ale len dočasne.

Postupne sa stráca a mizne pred očami. Skrátka už nemáte kde inde stúpiť, len na cestu. Neskôr sa však už opäť zázračne objaví. No nie je tá Jarková ulica úplne kúzelným priestorom?

Všetky zábery z miesta si pozrite aj v priloženej fotogalérii.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Objektívom: Jarková ulica v Prešove je po rekonštrukcii plná záhad
5
Galéria

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM