Ľubomír Hudačko Samospráva

Zvíťazil v boji šiestich kandidátov: Zoznámte sa s novým hlavným kontrolórom

Krajské zastupiteľstvo v Prešove na zasadnutí schválilo nového hlavného kontrolóra Prešovského samosprávneho kraja. Bude ním Jozef Hudák (42) zo Stropkova.

Ilustračný obrázok k článku Zvíťazil v boji šiestich kandidátov: Zoznámte sa s novým hlavným kontrolórom
Zdroj: TASR

Šesťročné funkčné obdobie dosluhujúceho kontrolóra Jána Majdu sa končí dnes, 19. februára 2014.

Dostal 38 hlasov

Do boja o spomínaný post sa pred voľbou zapojili šiesti záujemcovia, ktorí splnil podmienky na zaradenie do voľby. Konkrétne išlo o spomínaného Jozefa Hudáka, Ladislava Škyvru z Prešova, Vranovčana Štefana Tichého, Svidníčana Jána Majdu, Dušana Lukáča z Veľkého Šariša a Jozefa Nehilu zo Sabinova.

V súlade s uznesením zastupiteľstva prebehla voľba hlavného kontrolóra tajným hlasovaním. Každý z prítomných kandidátov dostal právo vystúpiť na zasadnutí zastupiteľstva v časovom rozsahu päť minút. Poslanci zastupiteľstva vhodili do hlasovacej urny 62 hlasovacích lístkov. J. Hudák získal pri tajnej voľbe 38 platných hlasov.

Prijme určité kroky

Hlavného kontrolóra volí zastupiteľstvo na šesť rokov. Predseda samosprávneho kraja je povinný so zvoleným hlavným kontrolórom uzavrieť pracovnú zmluvu najneskôr v nasledujúci deň po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra. Deň nástupu do práce sa určí na deň nasledujúci po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra.

Jozef Hudák zastával v posledných rokoch vedúce pozície v bankovom sektore. Úrad hlavného kontrolóra plánuje po nástupe do svojej funkcie podrobiť analýze. „Po nej by som následne prijal určité kroky, samozrejme, aby ten útvar fungoval hlavne ako metodická poradenská pomoc pre ostatné organizácie a zamestnancov Prešovského samosprávneho kraja. Chcel by som, aby sa zamestnanci kontroly nebáli, pretože kontrola nie je o nejakej represii, kontrola je aj o pomoci,“ uviedol pre novinárov krátko po svojom zvolení nový hlavný kontrolór PSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM