Správy

Zuzana zo Solivaru mohla vyhrať v očkovacej prémii 400-tisíc eur: Mala však ŠIALENÚ smolu!

Nervy Slovákov boli v nedeľu večer poriadne napnuté. Rozčuľovali sa tí, ktorí nevyhrali, aj tí, ktorí nemohli vyhrať. Hoci k tomu boli blízko, ako aj Prešovčanka Zuzana.

Ilustračný obrázok k článku Zuzana zo Solivaru mohla vyhrať v očkovacej prémii 400-tisíc eur: Mala však ŠIALENÚ smolu!
Zdroj: pixabay.com

V nedeľu 15. augusta sa prvýkrát vysielala vo verejnoprávnej televízii očkovacia lotéria s názvom Byť zdravý je výhra. Všetci, ktorí sú zaočkovaní a zaregistrovaní v tejto súťaži mohli dúfať, že ich meno vyžrebujú.

Ako informuje Ministerstvo financií všetci zaočkovaní a zaregistrovaní na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk boli už v nedeľu o 20:30 zaradení do živého losovania. „Piati z výhercov môžu získať najvyššiu prémiovú výhru – 100 000 eur. V prípade, ak vyžrebovaný záujemca nesplní všetky podmienky, napríklad nezodpovie správne heslo v určenom časovom limite, vyhráva automatickú výhru vo výške 1 000 eur,“ vysvetľuje rezort, ktorého šéfom je Igor Matovič.

Viac správ o očkovacej lotérii:

Prvá a napokon jediná výherkyňa viac než tisícky eur z Nižnej Sitnice v okrese Humenné si na svoje konto síce pripísala 101-tisíc eur, no evidentne nikto z volajúcich nemohol poznať najdôležitejšie pravidlá hry.

Problém s heslom

Moderátori Vera Wisterová a Marcel Forgáč dostatočne dobre nevysvetlili, ako to bude celé prebiehať a kedy má človek zistiť heslo večera.

Preto sa aj diváčka z východu dostala k výhre až po upozornení dvojice moderátorov, že heslo vidí na obrazovke a nemusí ho tipovať.

Nové správy máme aj z východu:

Čo hovoríte na prvý prenos očkovacej lotérie?

To však ešte nebolo ani zďaleka všetko. Napokon sa večer zmenil na poriadnu drámu. Vyžrebovaní mali byť ďalší štyria výhercovia, ktorí mali šancu vyhrať ďalších 100-tisíc eur. Ani jednému z nich to však nevyšlo. Suma sa tak prenášala do ďalšieho žrebovania a nezmyselne sa navyšovala.

O týždeň 500-tisíc eur

Cieľ lotérie rozdať peniaze čo najviac Slovákom tak vôbec nevyjde.

Pretože už budúcu nedeľu bude mať jeden šťastlivec možnosť vyhrať 500-tisíc eur. Čiže ľudovo povedané, jeden zhrabne oveľa viac a ostatní môžu dúfať zbytočne.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Najväčšiu smolu však mala diváčka Zuzana z prešovského Solivaru. Tá reláciu pozerala, čo je dosť dôležitou podmienkou. S moderátormi v dobrej nálade komunikovala a tak vedela, o čo ide. Stačilo povedať správne heslo zobrazené na obrazovke v trvaní 20-tich sekúnd.

Oneskorenie prenosu

Ale tu nastal problém. Heslo nemohla hneď poznať, pretože prenos pozerala len cez internet a jeho oneskorenie spôsobilo, že prišla o predtým navýšenú výhru 400-tisíc eur. Správne heslo totiž v časovom limite nestihla povedať, jednoducho o ňom ešte nevedela.

Neskutočná smola? Zvláštne pravidlá? Nedovysvetlený priebeh súťaže?

Otázok, prečo vyzeral prenos takýmto spôsobom je množstvo, pravidlá sú neúprosné. Hneď traja Slováci tak môžu prežívať šialený smútok, že prišli o možnosť vyhrať obrovskú sumu peňazí.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

A ako vlastne súťažiť?

  • byť zaočkovaný na Slovensku registrovanou alebo neregistrovanou vakcínou, mať telefónne číslo a účet v banke
  • byť zaregistrovaný na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk a mať unikátny kód, ktorý obdržíte od ministerstva
  • pozerať program na RTVS, kde vyhlásia heslo k 100-tisícovej prémii
  • vziať telefón do 20 sekúnd a povedať heslo k 100-tisícovej prémii
  • pozerať TV prenos v reálnom čase, nie cez internet

Nižšie finančné výhry sa budú žrebovať elektronicky v pracovných dňoch a nie je k tomu potrebné robiť nič. Ako uvádza štatút súťaže, v týždni od 15. do 20. augusta bude môcť 25 ľudí získať 10-tisíc eur a 100 ľudí po tisíc eur.

Výsledky žrebovania budú zverejnené na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk. Výherca dostane peniaze do 30 dní na účet, ktorý uviedol pri registrácii.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM