Ľubomír Hudačko Správy

Župan Majerský to prepískol: Výrokom nahneval ľudí, jeho priezvisko je na Facebooku trendy

Od nedele sa na slovenskej politickej scéne hovorí najmä o prešovskom županovi Milanovi Majerskom. Jeho výrok pobúril mnoho ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Župan Majerský to prepískol: Výrokom nahneval ľudí, jeho priezvisko je na Facebooku trendy
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Čo sa vlastne stalo? Prešovský župan Milan Majerský pár týždňov pred voľbami v relácii Na telo povedal výrok, ktorým si poriadne zavaril.

Všetko to odštartovali divácke otázky relácie Na telo. Mal posúdiť, či je väčšia hrozba pre Slovensko korupcia alebo LGBTI. „Obidve sú nešťastím ktorejkoľvek krajiny, nielen Slovenska – aj korupcia, aj LGBTI. Sú to pliagy, ktoré ničia krajinu. Ktorúkoľvek. Aj korupcia, aj LGBTI+ môžu zlikvidovať národ ako taký,“ povedal Majerský.

Kritizujú ho za to najmä politici, ale svoje si povedali aj členovia LGBTI komunity.

Napríklad expremiér Eduard Heger podľa svojich slov sám vie, aké dôležité je vážiť slová. „Nenávisť, ktorá sa šírila posledné roky v spoločnosti spôsobila, že aj na moju rodinu číhal mladý muž, ktorý pred mojim domom chcel zabíjať. A nakoniec zabil dvoch nevinných mladých ľudí. Nazývať akéhokoľvek človeka alebo skupiny osôb pliagou je ďaleko za hranou. Takéto slová vo verejnom živote iba prikladajú olej do ohňa nenávisti,“ uviedol na sociálnej sieti.

Želá mu 4%

K téme sa vyjadrila aj Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá slová adresovala priamo Milanovi Majerskému. „Som slovenská europoslankyňa tak ako vaša manželka Miriam. Poznáme sa, často spolupracujeme napriek tomu, že má odlišný svetonázor a vyznáva odlišnú ideológiu. Nikdy by som jej ideológiu nenazvala pliagou. Nikdy by mi ani len nenapadlo anulovať prvé manželstvo, z ktorého vzišli dve deti. Vy ste to urobili. Ste len malý pokrytecký predseda, ktorý sa počas reprízy pri sobášnom oltári potreboval zahrať na panica a dnes nazýva tisíce šikovných, vzdelaných ľudí, občanov a daňových poplatníkov pliagou. Želám vám 4 % a veľa pokory, pán predseda,“ uviedla.

MÁM ÚCTU KU KAŽDÉMU ČLOVEKU, preto ma mrzí, ak bolo moje dnešné vyjadrenie zle pochopené. V odpovediach na divácke...

Posted by Milan Majerský on Sunday, September 3, 2023

Herec Marcel Nemec, ktorý roky bojuje s rakovinou a netají sa svojou sexuálnou orientáciou, sa prihovoril prešovskému županovi takisto.

Prečo som pliagou?

„Dobrý večer pán Milan Majerský. Volám sa Marcel Nemec a narodil som sa ako gay. Prosím vás, prečo som pliagou? A ako ničím Slovensko?“ opýtal sa na svojom profile a v utorok pridal aj zostrih útočných správ, ktoré mu ľudia od tohto momentu posielajú.

Aj podľa Michala Šimečku, predsedu Progresívneho Slovenska si žiaden politik nesmie dovoliť nazývať akúkoľvek skupinu ľudí pliagou.

„Ani LGBTI ľudí, ani nikoho iného. Je to absolútne neakceptovateľné a očakávame od pána Majerského, že sa za toto vyjadrenie ospravedlní,“ písal Šimečka v čase, keď ešte Majerský status o ospravedlnení nemal zverejnený. Ten napokon uverejnil až po ôsmej hodine večer, teda takmer 7 hodín po relácii Na telo, kde výrok odznel. To však mnohí berú ako nepostačujúci krok.

Pozvanie do Teplárne

Majerského priezvisko je na facebooku v týchto dňoch trendy, napokon za svoj výrok dostal aj jedno pozvanie. „Pozývam vás do Teplárne. Rád by som vám osobne porozprával o tom, ako to dopadne, keď iných ľudí nazývate pliagou a nešťastím krajiny,“ uviedol na sociálnej sieti majiteľ podniku Tepláreň Roman Samotný, pri ktorom vlani prišli o život dvaja mladí muži.

archívne foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM