Správy

Župa vyčlenila pre prešovskú školu viac než 7 miliónov eur: Na čo všetko sa použijú?

Tri školy na východe Slovenska získali finančný príspevok. Medzi nimi aj jedna na Sekčove v Prešove, ktorá bude mať vynovené viaceré fragmenty.

Ilustračný obrázok k článku Župa vyčlenila pre prešovskú školu viac než 7 miliónov eur: Na čo všetko sa použijú?
Zdroj: TASR/František Iván

Prešovský samosprávny kraj (PSK) uspel v rámci iniciatívy dobiehajúcich regiónov Catching-up Regions s ďalšími projektami zameranými na zvyšovanie kvality odborného vzdelávania a prípravy na školách. Prešov Dnes 24 o tom informovala Lea Heilová z oddelenia Komunikácie a propagácie PSK.

Nenávratný finančný príspevok (NFP) z Integrovaného operačného programu (IROP) získali tri školy v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK – Spojená škola v Starej Ľubovni (elokované pracovisko Lomnička), SOŠ elektrotechnická v Poprade-Matejovciach a Spojená škola Ľ. Podjavorinskej v Prešove.

Celkovo 18 miliónov eur

Celková schválená suma predstavuje 18,2 milióna eur a je určená na realizáciu projektov zameraných na zlepšenie ich vzdelávacej infraštruktúry.

„Projekty sú výsledkom spolupráce operačných programov Integrovaný regionálny operačný program, Operačný program Ľudské zdroje a Operačný program Integrovaná Infraštruktúra. Vďaka nim je možné vystavať nové budovy, vzdelávať zamestnancov škôl, získať moderné materiálno-technické vybavenie a zároveň úzko prepájať školy a zamestnávateľov s cieľom zvýšenia kvality odborného vzdelávania prípravy v PSK a jeho zosúladenia s potrebami trhu práce,“ dodal M. Majerský.

V Spojenej škole Ľ. Podjavorinskej v Prešove sa finančné zdroje EÚ podľa Heilovej využijú na prestavbu haly praktického vyučovania, rekonštrukciu telocvične a rozvodov, ako aj na modifikáciu a terénne úpravy areálu školy.

Čo vynovia

„Vďaka tomu získa moderný, efektívny a hlavne kvalitný priestor na vzdelávanie a prípravu svojich žiakov. V škole sa dovybaví elektrotechnické laboratórium a dielne pre elektrotechniku, učebne pre metrológiu, strojárske dielne odborného výcviku, ako aj dielne pre programovanie, pneumatiku a hydrauliku. Celkové oprávnené výdavky na investičné akcie v tejto spojenej škole boli schválené vo výške viac ako 7,4 milióna eur,“ dodala Heilová.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM