Správy

Župa vybuduje ďalšie cyklotrasy a sľubuje: Z Prešova sa dostaneme až do Lipian!

Aktuálne je zrealizovaná tretina medzinárodnej cyklotrasy, ktorá by mala mať po dokončení 143 kilometrov.

Ilustračný obrázok k článku Župa vybuduje ďalšie cyklotrasy a sľubuje: Z Prešova sa dostaneme až do Lipian!
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Obce Červenica pri Sabinove, Jakubova Voľa, Rožkovany a mesto Lipany získali nenávratný finančný príspevok v celkovej hodnote takmer 1,27 milióna eur na vybudovanie cyklistických chodníkov, ktoré sú súčasťou medzinárodnej cyklotrasy Eurovelo 11.

Výstavba medzinárodnej cyklotrasy v Sabinovskom okrese tak môže pokračovať. Ako TASR informovala Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja, nové úseky prepoja Pečovskú Novú Ves a Lipany.

Môžu stavať

Obec Červenica pri Sabinove získala nenávratný finančný príspevok (NFP) v rámci výzvy Integrovaný regionálny operačný program (IROP) vo výške takmer 230-tisíc eur.

Stavať môže aj obec Jakubova Voľa, ktorá získala financie vo výške viac ako 72-tisíc eur.

„Cyklotrasa by mala pokračovať do obce Rožkovany, ktorej schválili na prvú etapu projektu nenávratný finančný príspevok vo výške 484-tisíc eur. Na prvú etapu cyklotrasy získalo príspevok aj mesto Lipany vo výške 482-tisíc eur,“ priblížila Lehotská.

Po výstavbe týchto úsekov by mohli cyklisti plynule prejsť z Prešova až do Lipian. Aktuálne je zrealizovaná tretina medzinárodnej cyklotrasy, ktorá by mala mať po dokončení 143 kilometrov.

Mala by mať 150

Zvyšné úseky sú momentálne v rôznom štádiu rozpracovanosti.

„PSK pomáha pri budovaní tejto významnej trasy odbornými kapacitami pri získavaní stanovísk, povolení na výstavbu a po jej dobudovaní plánuje pomáhať pri jej údržbe,“ doplnila Lehotská.

Medzinárodná cyklomagistrála Eurovelo 11 by mala na území Prešovského kraja po dokončení dosahovať približne 150 kilometrov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM