Správy

Prešovská župa začína s očkovaním detí: Kde všade ich môžete pred vírusom ochrániť?

Predtým bolo určené iba pre vysoko rizikové deti, na základe odporučenia lekára a pri riziku ťažkého priebehu ochorenia. K dispozícii budú aj tzv. detské vakcíny.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská župa začína s očkovaním detí: Kde všade ich môžete pred vírusom ochrániť?
Zdroj: TASR/František Iván

Očkovanie proti Covid-19 pre deti vo vekovej kategórii 5–11 rokov bez obmedzení sprístupnil Prešovský samosprávny kraj (PSK) pod svojou taktovkou už v piatok 7. januára. Dnes 24 o tom informovala hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

„Očkovanie detí schválenou vakcínou Pfizer/BioNTech sa zrealizuje už 7. januára, v tejto súvislosti otvára PSK dva očkovacie termíny v Prešove a Poprade a 8. januára pridáva ďalší v Humennom. Očkovanie detí tu bude realizované za prítomnosti zákonného zástupcu alebo po predložení overeného splnomocnenia, a to vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech, ktorá je na Slovensku pre túto vekovú kategóriu dostupná už bez obmedzenia,“ upresnila Jeleňová.

Tretinové množstvo

Predtým bola určená iba pre vysoko rizikové deti, na základe odporučenia lekára a pri riziku ťažkého priebehu ochorenia.

Oproti štandardnej dávke zmienenej vakcíny pre dospelého človeka je deťom aplikované jej tretinové množstvo, resp. k dispozícii budú tzv. detské vakcíny.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Prešovský samosprávny kraj umožňuje podľa hovorkyne očkovanie detí v piatok 7.1. vo svojom veľkokapacitnom očkovacom centre Strednej odbornej školy technickej na Volgogradskej ulici v Prešove, a to vo vymedzenom čase od 13.00 hod. do 17.00 hod.

Poprad a Humenné

„V rovnaký deň vakcínu pre kategóriu 5 až 11 rokov sprístupní aj vo VKOC Strednej priemyselnej školy techniky a dizajnu na Mnoheľovej ulici v Poprade, avšak tu v čase od 9.00 hod. do 13.00 hod. V sobotu 8. januára bude očkovanie detí 5+ prebiehať aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre Obchodnej akadémie na Komenského ulici v Humennom, a to v časovom termíne medzi 15.00 hod. a 16.00 hod.,“ priblížila ďalej Jeleňová.

Všetky zmienené očkovacie termíny určené vekovej kategórii 5–11 rokov sú otvorené len na základe registrácie cez štátnu čakáreň. Po prihlásení sa na stránke je záujemcovi pridelené najbližšie možné miesto a termín očkovania, ktoré sú následne komunikované štandardne formou SMS a e-mailu.

Hl. foto: ilustračné

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM