Ľubomír Hudačko Kultúra

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Prešove

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Prešove, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hádzaná: Prvá liga

13. mája 9:00 – 13:00 na Nábrežnej

Nenechajte si ujsť zaujímavý hádzanársky zápas medzi domácimi žiakmi Tatran Prešov a HK Košice. Príďte povzbudiť našich mladých hádzanárov do športovej haly na Nábrežnej ulici.

Objavovanie Prešova

13. mája 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Zabudnutá Sabinovská ulica.

Martin a hviezda

13. mája 11:00 – 11:30 v planetáriu

Astronomická rozprávka pod umelou hviezdnou oblohou o Martinovi a jeho ceste za žiarivou hviezdou pre deti od 4 rokov. jeho cesta je zaujímavá pretože sa stretáva s rozličnými vesmírnymi telesami.

Míľa pre mamu

13. mája 15:00 – 18:00 v Ekoparku Holá Hora

Je tu Deň matiek a s ním aj podujatie Míľa pre mamu. Okrem pochodu mamičiek s detičkami sú pripravené sprievodné podujatia ako Divadlo Portál, kreatívne dielne či ukážka psovodov. Voľný vstup.

Festival moravského folku

13. mája 18:00 – 22:00 na amfiteátri

Všetci priaznivci folkovej hudby majú šancu prísť na prešovský amfiteáter, kde ich čaká folkový koncert. Vystúpia Tomáš Kočko & Orchestr, Quanti Minoris. Vstup je zdarma.

Bulp, Jimmy Pé / Myrsaka Tour

13. mája 21:00 vo Wave

Bulp je alter ego Sama Štefanca, mladého producenta elektronickej hudby, ktorého tvorba predstavuje zmes melodických liniek, úderných rytmov, melancholických či pozitívnych motívov. V hudbe organicky prepája rôznorodé zvuky a hudobné nástroje s dôrazom na silnú melódiu.

Do-Re-Mi-Fa

14. mája 14:00 – 16:00 v DJZ

23. ročník prehliadky speváckych zborov všetkých kategórií. Účinkujú: DSZ Gaudeamus, ŽSZ Nocturno, MSZ Gaudeamus,ŽKZ Vocals a ŽSZ Iuventus Paedagogica. Voľný vstup.

Ander z Košíc – Galakoncert

14. mája 16:00 – 18:00 Kino Scala

Ľudze mojo“ – presne takto sa zvykne prihovárať Ander z Košíc divákom. Už viac ako 40 rokov zabáva ľudí a rozdáva dobrú náladu. Najčastejšie vystupuje na javisku, prípadne vydáva na cédečkách svoje monológy rozprávané v špecifickej podobe východniarskeho nárečia tzv. Anderovčine.

Nedeľná škola maľby #2

14. mája 16:00 – 18:00 v Christianii

Pre deti je pripravený už druhý výtvarný workshop. Ak prídete, máte možnosť objaviť v deťoch nového Chagalla či ďalšiu Fridu Kahlo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM