Ľubomír Hudačko Rôzne

Zoznámte sa s ňou v obrazoch: Príťažlivá Prešovčanka (18) sa prebojovala do finále miss

Núdza o pekné a talentované dievčatá v našom regióne veruže nie je. Vo finálovej desiatke bude o titul Miss stredných škôl bojovať aj Tímea Lešková (18) z Prešova. Bude mať toto šarišské mesto novú kráľovnu krásy?

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s ňou v obrazoch: Príťažlivá Prešovčanka (18) sa prebojovala do finále miss
Zdroj: Dnes24.sk

Tímea Lešková (18) z Prešova je jedinou zástupkyňou metropoly Šariša v súťaži Miss stredných škôl. Pre náš portál v rozhovore prezradila nejednu zaujímavosť.

Ktorého castingu ste sa vy zúčastnili? V Prešove som vás akosi nepostrehol…

Bola som v Prešove, ale akokeby to bolo druhé kolo prešovského castingu. Mňa oslovili večer predtým, že či to nechcem skúsiť. A ja som nakoniec prešla pohovorom. Bola to obrovská náhoda, ja som šla večer z divadla a stála som na Hlavnej, pretože mi ušiel autobus. Zrazu som dostala túto otázku a rozhodla som sa, že to skúsim.

Postúpili ste teda ďalej, tentoraz na casting do Košíc…

Áno, klasicky s ďalšími dievčatami. Ja som modelkou neplánovala byť nikdy, ani som nerátala s tým, že sa zúčasntím castingu miss. No nakoniec ma podporili aj doma k tomu, aby som to šla vyskúšať a som rada, že som to urobila. Skúsenosť je to skvelá.

Vaše pocity sú teda pozitívne?

Áno. Je toho síce veľa, keďže maturujem, ale som vážne veľmi rada za takú skúsenosť. Finále bude v Prešove, takže to mi vyhovuje.

Máte skúsenosti s modelingom?

Nie, nemám žiadne. Šla som akoby naslepo na casting a v tých Košiciach nás bolo asi 35 dievčat, z nich sme postúpili 15. Ostali sme na noc, potom boli ďalšie pohovory či fotenia. Makali sme do rána a potom sa rozhodlo o finálovej jedenástke.

Ako vnímali váš postup najbližší?

Mamka sa veľmi tešila, je moja asi najväčšia podpora, otec to absolvoval so mnou a samozrejme, tiež sa tešil. Na castingu bola so mnou aj moja najlepšia kamarátka. Vnímajú to pozitívne a sú nadšení.

Verili ste si, že môžete uspieť a postúpiť až do toho prešovského finále?

To nie, nie som taký typ človeka. Šla som tam len asi to len vyskúšať a nemôžem povedať, že som si verila. Tam boli také dievčatá, že som si povedala – fúha. Nemám príliš vysoké sebavedomie. No predsa som sa dostala ďalej a je to super pocit.

A čím si myslíte, že ste porotu upútali?

To je ťažko povedať. Ja som im aj hovorila, že vzdelanie je pre mňa veľmi dôležité, chcem ísť na medicínu. Neviem prečo sa mi to podarilo, nešlo som za týmto cieľom, že budem bojovať do krvi. Rátala som s tým, že určite nepostúpim. Hovorila som si to radšej, aby som potom nebola sklamaná. Som realista, rátam so všetkým.

Čo očakávate od finále?

Určite sa teším, ale opäť nemám veľké oči. Môžem sama sebe pomôcť, získam vyššie sebavedomie. Sú tam skvelé dievčatá, sme skvelý tím. Bude to určite zábava, hoci ja som úplny nováčik.

Viete variť?

Určite áno, minimálne základy od mamky mám. Od hladu neumriem (smiech). Na pobyte v Chorvátsku nás naučí kuchár viac, takže aj na to sa teším. Budú sústredenia aj na Slovensku, mali by sme ísť aj do Talianska niekedy v máji. Páči sa mi na tom to, že veľa cestujeme.

Čo by ste urobili, keby ste vyhrali finále?

To ešte neviem, sú tam dievčatá z iného levelu, agentúr a podobne. Vôbec sa nad tým nezamýšľam. Som veľký trémista, keď sa na mňa pozerá rodina a ľudia, ktorých poznám. Ak by sa teda niečo nevydarilo, zoberiem to s humorom a ten deň si budem užívať. Mierne obavy mám z chodenia, nechodím totiž na vysokých opätkoch každý deň.

Odporúčali by ste podobnú skúsenosť niekomu zo známych, rodiny?

Áno, mám mladšiu sesternicu a je veľmi pekná a vysoká. Takže mohla by mať šancu, keď príde ten správny čas.

Panuje medzi finalistkami dobrá nálada, alebo ste rivalky?

Asi by to nebolo vhodné, ak by tam bola rivalita. Sme predsa tím a sme kamarátky. Každá zažijeme to isté, máme tie isté možnosti. Zaujať bude potrebné hlavne na finále.

Aké máte záľuby?

Rada čítam, momentálne sa venujem škole a mám rada aj divadlo.

Ste rada, že vo finále nebude voľná disciplína?

Ak by tam bola, neviem, či by som nepohorela. Namiesto nej budeme variť so šéfkuchárom a to je myslím, že do života veľmi dobrá vec.

Máte priateľa? Čo hovorí na súťaž miss on?

Mám. On sa teší, proti nebol. Je pravda, že viac cestujeme a som veľmi často preč. No dá sa to do júna určite vydržať, hoci aj tak mám ešte školu. Beriem to ako relax od všetkého a aj v tom Chorvátsku by som sa asi ťažko sústredila na školu, takže to je fajn.

Čo myslíte, prečo sú tie Prešovčanky, alebo dievčatá z okolia tak pôvabné? Hovorí sa, že východniarky sú najkrajšie Slovenky…

Určite je tam zastúpená genetika vo výraznej miere po rodičoch, všetky Slovenky sú veľmi pekné. Minimálne v Európe. My dievčatá z východu sme viac rodinne založené a baby aj do voza aj do koča. Máme aj iné priority, no jednoducho Slovenky sú nádherné.

Prihlásili by ste sa aj na ďalšiu miss, napríklad tú celoslovenskú, alebo Universe?

Fúha, to neviem povedať. Uvidím asi až neskôr, zatiaľ sa mi to páči tak, ako to je. Určite sa skôr chcem dostať na školu a na vážnejšiu miss by som povedala ,že skôr nie ako áno. Ja som vďačná, že som sa prihlásila sem a za to, že na to dostala odporúčanie.

Čítajte tiež:

V Prešove hľadali najkrajšiu stredoškoláčku: Tieto dievčatá zaujali najviac!

Popradčanka sa prebojovala až do finále miss: Zoznámte sa s krásnou Romanou (18)

foto: archív Tímey Leškovej

GALÉRIA: Krásna Prešovčanka zabojuje vo finále Miss stredných škôl
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM