Správy

Zneužili Petra Nagya! Spevák je pobúrený a žiada ospravedlnenie. Čo sa stalo?

Prešovčan neobdržal žiadnu požiadavku a konanie subjektu opisuje ako drzosť. Dozvedel sa to vďaka verným fanúšikom.

Ilustračný obrázok k článku Zneužili Petra Nagya! Spevák je pobúrený a žiada ospravedlnenie. Čo sa stalo?
Zdroj: Peter Nagy

Pieseň Petra Nagya Láska je tu s nami zneužili v Čechách na politickú kampaň, spevák a autor skladby je pobúrený. Prešov Dnes 24 o tom informovala P manažérka speváka Nora Krchňáková.

V Česku vrcholí predvolebná kampaň, ktorá sa podľa Krchňákovej neštíti ničoho. „Strana Volný blok svojvoľne prerobila a použila hit Petra Nagya Láska je tu s nami na svoju politickú kampaň na sociálnych sieťach. Spevák, textár a skladateľ je známy tým, že svoje hity neprepožičiava žiadnym politickým subjektom a oprávnene proti zneužitiu skladby protestuje,“ vysvetlila Krchňáková.

Prerobený text

Peter Nagy sa o celej kauze dozvedel od svojich priaznivcov na sociálnych sieťach.

„Vďaka fanúšikom som sa dozvedel, že nejaká politická strana z Čiec zneužila moju pieseň Láska je tu s nami vo svojej politickej predvolebnej kampani na sociálnych sieťach. A to dokonca s vlastným, prerobeným textom. Som autor a preto viem, že podľa zákona je upravovateľ piesne povinný požiadať autora o použitie a prerobenie akejkoľvek časti piesne,“ povedal k téme Nagy.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Podľa autora, textára a speváka Petra Nagya ide o hrubé porušenie autorského zákona.

Ani Mečiarovci

„Som známy tým, že som nikdy neprepožičal svoju pieseň ani svoju tvár a meno pre politickú kampaň. Ani vtedy, keď mi za to ponúkali v korunách miliónové sumy. Nedovolil som to Mečiarovcom ani ďalším politickým stranám. A nedovolil som to ani strane Volný Blok. Tá o to dokonca ani nepožiadala a s drzosťou pieseň svojvoľne prerobila na politickú agitku,“ vysvetľuje Peter Nagy.

Spevák a autor skladby požiadal na facebookovej stránke politickej strany o vysvetlenie, vymazanie tejto piesne z príspevkov a aj o ospravedlnenie.

„Porušili ste autorský zákon. Prerobili ste text mojej piesne bez súhlasu autora, čo je hrubé porušenie autorského zákona. Neodkladne vás žiadam o okamžité odstránenie príspevku, kde je použitá moja pieseň Láska je tu s nami vo vami prerobenej verzii. V opačnom prípade to budem okamžite riešiť s OSA, SOZA a políciou,“ uviedol Nagy, autor hudby a pôvodného textu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM