Ľubomír Hudačko Kultúra

Známy prešovský rodák Peter Nagy: Fanúšikovia sa mu na facebooku postarali o prekvapenie!

Spevák, skladateľ, textár a producent Peter Nagy je na hudobnej scéne už tri desaťročia. Aj tak je ešte niečo, čo ho dokáže prekvapiť, po kontakte s fanúšikmi cez sociálnu sieť to bol fakt, ako vnímajú jeho texty. Ako interpret im ich ponúkne opäť a to počas pokračovanie svojho turné.

Ilustračný obrázok k článku Známy prešovský rodák Peter Nagy: Fanúšikovia sa mu na facebooku postarali o prekvapenie!
Foto: Eva Viestová

Legendárny hitmaker oslávil výročie troma exkluzívnymi koncertami, ktoré mali obrovský úspech. Fanúšikovia nechceli šarmantného Petra pustiť z pódia a doslova ho uprosili, aby pridal ďalšie koncerty. Peter Nagy sa preto rozhodol výzvu prijať a v oslavách pokračovať.

Jeho piesne zľudoveli

„Je to v podstate oslava verných fanúšikov. Nebyť ich priazne, nie je čo oslavovať. Ja som človek, ktorý verí v obyčajné piesne. Tie majú silu, lebo prinášajú porozumenie medzi ľuďmi, keď nijak inak, tak aspoň na tú chvíľu, čo trvá koncert. Hudba je stelesnené dobro,“ konštatuje Peter Nagy.

Po 30-tich rokoch profesionálneho hrania sa Petrovi Nagyovi podarilo to, po čom túži každý muzikant a skladateľ. Jeho piesne doslova zľudoveli a spievajú si ich ľudia niekoľkých generácií. „Mám radosť, že mám veľmi vnímavé publikum. Prostredníctvom kontaktu s fanúšikmi cez sociálnu sieť ma prekvapilo, ako veľmi vnímajú texty mojich piesní. Pripomenuli mi napríklad moju starú pieseň; Zachráňte ľudí pred ľuďmi. Táto kľúčová veta textu je dnes aktuálna snáď najviac,“ zamýšľa sa spevák. Ako hovorí, má kapelu, ktorá hrá dnes rockovejšie a dravšie ako v minulosti.

Doteraz predal milióny nosičov

„Aj keď sa snažíme, aby sme nesiahali na podstatu starých hitov. Tá je vždy v jednoduchej melódii a v neobvyklej textovej téme. Známe hity teraz hrávame v dlhšej koncertnej verzii a sú trochu prearanžované, aby sa moji muzikanti mohli lepšie predviesť ako umelci. Zahráme to, čo ľudia chcú počuť a čo si prídu s nami zaspievať. Hovorí sa tomu staré pecky,“ smeje sa.

Ikonu českej a slovenskej hudobnej scény bude na koncertoch sprevádzať Indigo v zostave Mišo Kovalčík – gitarista a kapelník, Luboš Ďurech – basgitarista, Marek Mečiar – klavírista a Jan Lau – bubeník. Spevák, skladateľ, hudobník, textár, hudobný producent a fotograf má na konte 16 albumov, z ktorých sa doteraz predalo vyše dva milióny nosičov.

Mohlo by vás zaujímať:

Peter Nagy si zaspomínal na svoj najsilnejší koncert: 17 dievčat odpadlo, jedno sa zrútilo z balkóna

Knechtová si na koncerte pustila ústa na špacír: Speváčka o veľkosti svojich podprseniek!

foto: ilustračné

Peter Nagy - Aj tak sme frajeri
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM