Ľubomír Hudačko Rôzne

Známi hudobníci z Prešova a Košíc: Čo Husovský a Kopina želajú do nového roka?

Vianočné programy v centre mesta boli aj o prešovskej kapele Komajota a košickej skupine Nocadeň. Aha, čo pekné jej frontmani ľuďom zaželali.

Ilustračný obrázok k článku Známi hudobníci z Prešova a Košíc: Čo Husovský a Kopina želajú do nového roka?
Zdroj: Mesto Prešov

Na sklonku adventného obdobia si tak Prešovčania spoločne s touto skupinou zaspievali aj známu skladbu, ktorá je, doslova skladbou Prešova s návom Mesto v nás.

Chystajú album

Známa kapela Komajota si v predvianočný čas pre Prešovčanov pripravila nielen úžasný koncert, ale aj priania a vinše, ktoré k tomuto obdobiu neodmysliteľne patria. „Prešovčanom prajem, aby mali obchvat a aby sa mali dobre v tomto krásnom meste,“ povedal s úsmevom Martin Husovský, ktorý verí, že Prešovčania boli k sebe v roku 2017 milí a že to tak bude aj naďalej. „Myslím si, že mesto robia ľudia a preto by som zaprial Prešovu, aby sa stal legendárnym práve kvôli tomu, že tu budú žiť ľudia, kvôli ktorým sa tu oplatí byť,“ doplnil známy hudobník.

Kapela mala v závere roka nejeden koncert, navyše, pred sebou majú zároveň aj veľké plány. „Máme v pláne vydať album, ktorý ešte nikto nikdy nespravil. Idea albumu je zaujímavá,“ odkrýva najbližšie obdobie prešovských hudobníkov spevák Martin a dodáva, že tento album by kapela chcela natočiť na jar. Prešovčania si s kapelou Komajota ich známe piesne aj zaspievali a energia, ktorá bola úžasná, zotrvávala aj po odznení posledných tónov s neutíchajúcim potleskom. A na záver vyslovil Martin Husovský vianočné želanie. „Drahí milí Prešovčania, moji spoluobčania, prajem vám, aby sa vám splnilo všetko to, čo sa vám doteraz nestihlo splniť.“

Adventné programy v Prešove zavŕšilo aj vystúpenie známej kapely Nocadeň. Jej frontman Rasťo Kopina prezradil, čo pre neho Vianoce znamenajú i to, čo najviac praje Prešovčanom.

Prešovčanom prajú lásku

Prešov je pre bratov hudobníkov výnimočnejší, ako iné slovenské mestá, v ktorých majú svojich fanúšikov. „Prešov je naše rodné mesto, preto je to pre nás trocha iné,“ povedal Rasťo Kopina, ktorý zároveň prezradil, že aj väčšina ich pesničiek sa rodí v Prešove. „Sme s týmto mestom úzko prepojení,“ zdôraznil. Keďže ešte stále sú Vianoce a tie sú aj o želaniach, čo praje Rasťo Kopina Prešovčanom do nového roka?

„Láska, láska, láska. Náš kamarát Jaris tvrdil, že Prešov je hlavné mesto lásky, tak nech tu stále zostane láska, nech sa medzi ľuďmi šíri a potom budú šťastní. Navyše v Prešove je koncentrovaný talent, preto prajem, nech ho Prešovčania využívajú, nech v tom naďalej napredujú a nech robia zvyšku Slovenska radosť.“ A čo plánujú poslovia rockenrollu do najbližšieho obdobia? „Uvidíme, aké prídu ďalšie prekvapenia, chceme pokračovať v nastolenom tempe, nechceme poľaviť,“ dodal na záver Rasťo, ktorý zatiaľ necháva otvorené možnosti novým singlom, či novému albumu.

Rozhovory redakcii sprostredkovala Veronika Kmetóny Gazdová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM