Ľubomír Hudačko Správy

Známe tváre o obľúbených zákutiach v Prešove: Kde si to zamiloval poslanec Michal Kaliňák?

Metropola Šariša si získava domácich obyvateľov, ale aj turistov. Obľúbené miesta v Prešove a jej okolí majú aj známe osobnosti. V našom seriáli o miestach, kde radi trávia svoj voľný čas známe tváre mesta, sme vyspovedali Michala Kaliňáka.

Ilustračný obrázok k článku Známe tváre o obľúbených zákutiach v Prešove: Kde si to zamiloval poslanec Michal Kaliňák?
Zdroj: TASR

Mestský poslanec a zároveň hovorca ministerstva školstva má metropolu Šariša rád a niektoré lokality v nej ešte radšej. „Ak hovoríme o najobľúbenejších častiach mesta, potom je to určite Sídlisko III, ktoré je atraktívne aj vzhľadom k množstvu zelene a skutočne famóznemu pohľadu na prírodu,“ rozhovoril sa Michal Kaliňák.

Myslí si, že ľudia z iných prešovských sídlisk toto môžu skutočne závidieť. Napokon, „trojka“ je bydliskom jeho rodiny. Spomenul si takisto aj na vysokoškolský život: „S ním sa spájajú určite najzaujímavejšie zážitky. Či už so známou hviezdou, či presláveným Véčkom. Sú to také typické študentské spomienky. Mali sme ako študenti hlboko do vrecka a suchšie v hrdle a tak sme šli do večierky oproti starému intráku na víno. Bolo nám blbé kupovať to najlacnejšie, ale na viac sme nemali. Tak som vymyslel, že z prepravky zoberiem jablčné víno, ale aby sme tomu dali pátos, nazval som to Sanberg výberový. Veď som to vyberal z prepravky (smiech),“ pokračuje v detailnom opisovaní netradičného výberu.

Hovorí, že chutilo rovnako, ale aspoň tomu sami pred sebou dali určitú formu. Veľmi rád však okrem toho sleduje – a to odporúča každému – vrchné poschodia historických budov v centre. „Som presvedčený, že to, čo nemáme denne na očiach ukrýva historickú krásu hlavného mesta nášho kraja. Tie podkrovia sú úplné perfektné a práve pri pohľade na ne si vtedy človek uvedomí, čo je skutočným historickým odkazom tých, čo tu boli pred nami,“ dodal Michal Kaliňák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM