Rôzne

Známe podujatie láka ľudí: Remeselníci, chlieb z hradnej pece a tým to nekončí!

Tohtoročné Šarišské hradné hry sa uskutočnia 11. septembra na Šarišskom hrade vo Veľkom Šariši. A sledujte, na čo všetko sa návštevníci môžu tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Známe podujatie láka ľudí: Remeselníci, chlieb z hradnej pece a tým to nekončí!
Zdroj: TASR

Pôjde už o 11. ročník tohto zábavného podujatia. To však tentoraz organizátori posunuli o týždeň neskôr, aby termín nekolidoval s inými akciami v regióne. Informovala o tom riaditeľka Kultúrno-informačného centra (KIC) vo Veľkom Šariši Mária Gáborová.

Podľa organizátorov ide o historicko-divadelnú šou, ktorá si vyžaduje veľa amatérskych hercov a pomocníkov. Preto KIC ešte hľadá dobrovoľníkov na organizačné práce. Prihlásiť sa môžu v KIC. „Šarišské hradné hry sa začínajú už o 10.00 h svätou omšou v kostole sv. Jakuba. Obetné dary prinesie rodinka s deťmi v dobových kostýmoch. Program na lúke sa začne o 13.00 h, o 13.30 h pokračuje interaktívnymi scénkami na hradnej ceste smerom na hrad a o 14.00 h začína samotný program na hlavnom pódiu na hrade,“ uviedla Gáborová.

V programe sa predstavia tanečné divadlá, šermiari, domáca rómska tanečná skupina Šukar čaja, ľudoví remeselníci aj sokoliari. Na hradnom vrchu si návštevníci môžu vyraziť mincu, vyskúšať lukostreľbu, jazdu na poníkovi. K špecialitám patrí čerstvo upečený chlieb z kamennej hradnej pece s masťou a cibuľou, tzv. šarišský hamburger.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM