Správy

Festival stavebníctva a záhrady sa po dvoch rokoch vracia do Prešova: Čo bude novinkou?

Milovníkov historickej techniky poteší aj výstava veteránov, "deduškov na kolesách". Pre deti bude pripravená aj najväčšia nafukovacia Spartan dráha.

Ilustračný obrázok k článku Festival stavebníctva a záhrady sa po dvoch rokoch vracia do Prešova: Čo bude novinkou?
Foto: Ľubomír Hudačko

Známy festival stavebníctva a záhradníctva je na programe od 31. marca do 2. apríla 2022 v prešovskej Tatran Handball Aréne, denne od 10.00 hod. do 18.00 hod. a v sobotu od 9.00 hod. do 16.00 hod. Presov.dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Práve rozšírenie udalosti aj o sobotný termín je novinkou.

Priestory prešovskej mestskej haly sa zmenia na záhradu kvetov, ovocných a okrasných stromčekov, ihličnanov, azaliek, rododendrónov, levandúľ, mäsožravých rastlín, sadeníc jahôd či sadbových zemiakov.

Poradia ako ušetriť

„Vystavovatelia ponúknu aj záhradný nábytok, náradie, pergoly, altánky a detské preliezky. Kto nechce čakať na novú úrodu, môže si kúpiť už teraz spracovanú červenú papriku, mak, cesnak či med. Odborníci zo zväzu záhradkárov poradia každému s pestovaním ovocia alebo zeleniny,“ vysvetlil Tomek.

Stavebná časť výstavy bude tento rok dôležitá aj z dôvodu šetrenia energií v súvislosti s rastom cien.

Odborníci vo výstavných expozíciách radi poradia, ako ušetriť na plyne, elektrine i vode. Okrem tradičných exponátov, ako sú okná, dvere, podlahy, strechy, kotly, klimatizácie či inteligentné ovládanie domov, budú vystavené aj vírivky a štvorkolky.

Milovníkov historickej techniky poteší aj výstava veteránov, „deduškov na kolesách“. Pre deti bude pripravená aj najväčšia nafukovacia Spartan dráha dlhá 33 metrov. Vstup a parkovanie bude zadarmo.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM