Rôzne

Známa fotosúťaž spoznala víťazov: Bodovali aj snímky z okresu Prešov, pozrite si ich

Šiesty ročník fotografickej súťaže Choď a foť má víťazov. A bodovali aj dve snímky z Prešova a ďalšia z nášho okresu. Pozrite si ich vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Známa fotosúťaž spoznala víťazov: Bodovali aj snímky z okresu Prešov, pozrite si ich
3
Galéria

Šiesty ročník fotografickej súťaže Choď a foť má víťazov. Autori na fotografiách zachytili krásy a zaujímavosti Prešovského kraja. Víťazné ako aj finálové fotografie uvidí verejnosť aj na putovnej výstave.

Štovka: Veľa dobrých fotografií

Ako informovala Barbora Čechová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska, do šiesteho ročníka bolo prihlásených 493 fotografií od 155 autorov. „Oceňujem, že som mal možnosť hodnotiť veľmi veľa dobrých fotografií, pri ktorých bolo vidieť autorov zámer odfotografovať danú vec inak, zmeniť uhol pohľadu. To svedčí o tom, že fotografi pri komponovaní premýšľajú, aby sa ich snímka odlíšila od podobných záberov,“ uviedol predseda poroty, prešovský fotograf Ján Štovka.

Odbornú porotu doplnili členovia Asociácie profesionálnych fotografov SR Gabo Lipták, Stano Mihalík a predseda Fotoklubu PAF Prešov Slavko Hudák. K najčastejšie fotografovaným lokalitám patrili Vysoké Tatry a Pieniny. K obľúbeným motívom, ktoré dominovali medzi ocenenými fotografiami, boli folklórne spojené s krásami prírody a ľudskými výtvormi.

K takým patrí aj víťazná snímka Bardejovčanky Kariny Kaľatovej s názvom Ďakujem, Pane Bože. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských kúpeľoch získala ocenenie Grand Prix. Fotografia zároveň získala prvé miesto v kategórii Kultúra, tradície a história. Autorka oslovila porotu i ďalšími zábermi, prvenstvo si odniesla aj v kategórii Black & white.

Putovná výstava

„Som síce moderné mladé dievča, ale ťahá ma to do miest, z ktorých na mňa dýcha história, spojenie minulosti, folklóru. Skanzen v Bardejovských kúpeľoch a obec Bogliarka sú mojimi múzami, ale vždy sa snažím týmto miestam vdýchnuť život a zachytiť v tomto prostredí ľudskú tvár,“ predstavila svoju tvorbu Karina Kaľatová.

Okrem víťazných fotografií v jednotlivých kategóriách boli na výstavu vybrané aj finálové snímky. Spolu ide o 47 záberov. Spomedzi nich vyberá najobľúbenejšiu fotografiu verejnosť v internetovom hlasovaní do 19. novembra na stránke Severovýchod Slovenska na Facebooku.

Finálové fotografie budú súčasťou putovnej výstavy Choď a foť 2018. Odštartuje ju vernisáž v Divadle Jonáša Záborského za účasti autorov fotografií, ktorá sa uskutoční 12. decembra o 17. h. V budúcom roku bude výstava putovať po rôznych mestách na Slovensku i v zahraničí.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Sledujte parádne zábery z Prešova a okolia: Zabodovali v známej súťaži
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM