Webnoviny - Rôzne

Zmeny v MHD: V lete bude menej spojov

Cestujúci, ktorí využívajú mestskú autobusovú dopravu si v letných mesiacoch musia prispôsobiť svoj program novému režimu. Počas dvoch letných mesiacov júl a august bude mestská hromadná doprava v Prešove fungovať podľa prázdninového cestovného poria

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. zredukoval niektoré linky. Školské spoje číslo 16 a 48 na toto obdobie celkom zrušil.

Ako informuje portál Dopravného podniku mesta Prešov, od 1. júla do 31. augusta v pracovných dňoch v čase špičky sa znižuje počet spojov na najfrekventova­nejších linkách (č. 1,4, 8, 17, 21, 24, 29, 32, 32A, 35, 36, 39, 44). Na linke číslo 38 sa predlžuje interval celodenne z 15 na 30 minút a na linkách 14 a 24 sú upravené odchody týchto spojov. Zmeny nastávajú aj na niektorých linkách počas víkendov.

Cestujúci všetky zmeny nájdu na internetovej stránke prepravcu, no môžu si kúpiť aj brožúrové vydanie cestovného poriadku v predajniach časových cestovných lístkov.

Dovolenkové obdobie sa prejaví aj na počte otvorených predajní na časové cestovné lístky. Prešovčania by mali rátať s tým, že počas júla bude zatvorená predajňa na lístky v stredisku Družba na Sídlisku III. V tom čase budú mať Prešovčania k dispozícii ďalšie tri takéto predajne. Dopravný podnik súčasne upozorňuje aj na možnosť kúpiť si časový cestovný lístok vopred, a to až 30 dní pred začiatkom požadovanej platnosti cestovného lístka.

prešov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM