Správy

Zmeny v cestovnom poriadku sa blížia: Dopravca v Prešove hlási tieto novinky

K zmenám dôjde už od utorka 1. decembra 2020. Dopravný podnik ozrejmil, ako to ovplyvní vybrané cestovné poriadky liniek mestskej hromadnej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v cestovnom poriadku sa blížia: Dopravca v Prešove hlási tieto novinky
Zdroj: Mesto Prešov

Zmeny, ktoré sa dotknú chodu viacerých liniek, nastanú už o niekoľko dní. Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) o tom informuje na svojej webstránke.

Úprava 21-tky

Autobusová linka 21 bude podľa informácií z DPMP premávať v upravenej trase Fintice – Vranovská – Duklianska – Trojica – Na Hlavnej – Grešova – Fakultná nemocnica – Vranovská – Fintice. Po trase obslúži všetky nácestné zastávky.

„Obec Malý Šariš bude obsluhovať linka s označením 23 v trase Malý Šariš – Levočská – Poliklinika – Trojica – Na Hlavnej – Okružná – Poliklinika – Levočská – Malý Šariš. Po trase obslúži všetky nácestné zastávky. Rozdelenie pôvodnej linky 21 sa uskutočňuje z dôvodu častých meškaní, ktoré sa kvôli charakteru linky prenášali na celú trasu a zhoršovala sa tým presnosť odchodov spojov,“ vysvetľuje dopravca.

Otázny režim

Vykonané boli tiež drobné úpravy niektorých odchodov spojov na linkách č. 7,11,13 a N2.

DPMP ďalej cestujúcim odporúča pravidelne sledovať informácie a oznamy na výveskách vo vozidlách MHD či v zástavkových prístreškoch. „Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu totiž momentálne nie je zrejmé, či bude od 1. 12. 2020 MHD premávať v režime pre prázdniny alebo pre školský rok,“ doplnili na záver z dopravného podniku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM