Správy

Zmeny u Prešovčanov! Hokejisti majú NOVÉ vedenie, klub získal licenciu od iného tímu

Prešovský hokej má po odchode Roberta Ľuptáka nové vedenie a získal od HK Martin licenciu do druhej najvyššej Slovenskej hokejovej ligy (SHL).

Ilustračný obrázok k článku Zmeny u Prešovčanov! Hokejisti majú NOVÉ vedenie, klub získal licenciu od iného tímu
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Novým vlastníkom licencie je spoločnosť Prešov Hockey a.s., ktorá vznikne v najbližších dňoch. Jej majiteľmi sú Milan Mazar, Martin Vaľko, Sergej Matľak a Daniel Dobrovič.

Názov je HC Prešov

Klub poskytne ďalšie informácie v priebehu nasledujúcich týždňov.

Rovnako tak predstaví svoje vedenie, funkcionárov a súpisku mužstva. Klub ponesie názov HC Prešov. Zároveň je otvorený spolupráci s generálnym partnerom, s ktorým by sa o svoj názov mohol podeliť.

Prešov tak bude v novej sezóne pokračovať vo všetkých vekových kategóriách. Mužský tím sa zapojí do bojov v druhej najvyššej súťaži.

Chcú využiť základňu

„Presun licencie do Prešova si vyžiadal určitý čas. Nové vedenie hokejového klubu napokon našlo spoločnú reč s klubom HK Martin, ktorého licencia sa presťahuje do Prešova. Touto cestou chceme poďakovať vedeniu martinského hokeja za férový prístup pri rokovaniach. Existovala možnosť pokračovať s licenciou po pánovi Robertovi Ľuptákovi, s ktorým sa však nepodarilo dohodnúť na podmienkach jej predaja. Chceme využiť širokú mládežnícku a fanúšikovskú základňu v Prešove a vybudovať pevné základy pre dlhodobý a udržateľný rozvoj hokeja v našom meste. Radi by sme touto cestou poďakovali primátorovi mesta Prešov Františkovi Oľhovi za jeho podporu a aktívne vystupovanie, rovnako tak celému vedeniu mesta Prešov,“ uviedol klub na sociálnych sieťach.

Prešov skončil v uplynulej sezóne na poslednom dvanástom mieste Tipos extraligy a vypadol do SHL.

Martin obsadil v základnej časti druhej najvyššej súťaže piate miesto, v semifinále play off vypadol s neskorším majstrom Humenným 2:4 na zápasy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM