Ľubomír Hudačko Správy

Zmena v cestnom zákone vám môže zachrániť život: Chodci, danú povinnosť nepodceňujte!

Pre bezpečnosť chodcov je táto povinnosť takpovediac život zachraňujúca. Ešte stále musíme používať svoje nohy a nielen auto. Jedno z druhým však úzko súvisí a zmenu v cestnom zákone rozhodne nepodceňujte!

Ilustračný obrázok k článku Zmena v cestnom zákone vám môže zachrániť život: Chodci, danú povinnosť nepodceňujte!
Zdroj: Dnes24.sk

Povinnosť spočíva v označení chodcov reflexnými prvkami za zníženej viditeľnosti už aj v obci – meste, teda aj v našom krásnom meste.

„Aby sme sa vyhli nedorozumeniam, tak chodec je každý účastník cestnej premávky pohybujúci sa pešo. Dokonca je ním aj osoba, ktorá niečo tlačí, alebo ťahá, pričom šírka ručného vozíka nepresahuje 600 mm. Taktiež je ním aj korčuliar, skateboardista a osoba, ktorá tlačí bicykel, alebo vedie svojho štvornohého miláčika, napríklad psa,“ uviedol za Mestskú políciu Slavomír Pavelka.

Táto povinnosť je život zachraňujúca. Je všeobecne známe, že s reflexnými prvkami sa zlepšuje viditeľnosť ich nositeľa, čo výrazne napomáha prevencii dopravných nehôd: „Doslova a do písmena to myslíme vážne. Preto investovať pár centov do reflexných prvkov sa určite oplatí,“ dodal Pavelka.

Informácie redakcii sprostredkovala Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM