Rôzne

Zmena v areáli prešovskej fakultnej nemocnice: Platí tam nové dopravné značenie

Viete o tom? V areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove platí nové dopravné značenie. Pozrite si, na čo špitál vyzýva.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v areáli prešovskej fakultnej nemocnice: Platí tam nové dopravné značenie
Zdroj: TASR

Hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková uviedla, že neustále museli riešiť situácie, v ktorých návštevníci nemocnice nerešpektovali dopravné značenie a zákaz parkovania na trávnatých plochách či na cestných komunikáciách, čo sťažuje priechodnosť dopravy a to aj vozidlám záchranných zložiek.

Projekt schválili

Navyše nemocnicu pri kontrolách hasiči opakovane vyzývali na zabezpečenie dopravnej obslužnosti pre bezpečnostné zložky (hasičské autá a záchrannú techniku). Tieto dôvody viedli nemocnicu k vypracovaniu projektu dopravnej infraštruktúry, ktorého súčasťou je trvalé dopravné značenie v areáli nemocnice na ulici Hollého 14. Je navrhnuté v súlade s platnými predpismi. Cenková konkretizovala, že v areáli nemocnice osadili 136 zvislých trvalých dopravných značiek a technikou nástreku bolo doplnené aj vodorovné dopravné značenie.

Projekt schválil Krajský dopravný inšpektorát Policajného zboru v Prešove, ako aj Stavebný úrad – odbor dopravy mesta Prešov.

Nemocnica vyzýva

„Hlavným dôvodom na vypracovanie projektu bola snaha zosúladiť dopravu v areáli prešovskej nemocnice s existujúcimi právnymi predpismi. Schválením tohto dopravného projektu sa komunikácie v areáli nemocnice stávajú rovnocennými s inými cestnými komunikáciami, čo znamená, že aj tu sú účastníci cestnej premávky povinní dodržiavať všetky dopravné predpisy,“ uviedla hovorkyňa.

Nemocnica vyzýva ľudí, aby dodržiavali všetky dopravné predpisy a značenie, a tým sa vyhli prípadným konfliktným a negatívnym situáciám, ktoré by mohli viesť k rovnakým sankciám ako na iných cestných komunikáciách. V zmysle projektu dopravnej infraštruktúry a nového usporiadania areálu disponuje nemocnica 290 parkovacími miestami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM