Futbal

Zlý vstup do jarnej časti Fortuna ligy: Tatranu dávali góly len ex-Prešovčania

Duel s dvomi červenými kartami a dvomi gólmi. Sily si v lige zmerali Prešovčania a hráči Podbrezovej, no góli dávali len hráči predtým spätí s Tatranom.

Ilustračný obrázok k článku Zlý vstup do jarnej časti Fortuna ligy: Tatranu dávali góly len ex-Prešovčania
Foto: Peter Handzuš

Prešovčania sa v úvode snažili otvoriť skóre, no pokusy Gatariča v 10. minúte a Luberdu v 15-tej neohrozili Kuciakovu bránku. Čo nevyšlo domácim, podarilo sa v 18. minúte hosťom, ktorí skórovali z prvej vážnejšej šance.

Presadili sa exprešovčania

Mikuš sa uvoľnil na hranici šestnástky, jeho strelu síce zastavila pravá žŕdka, ale po dorážke Leška už hostia viedli – 0:1. Tento moment domácich zaskočil a Podbrezová prevzala iniciatívu. V 27. minúte obrana Tatrana nezareagovala na center Leška, na ktorý ideálne vyskočil ex-Prešovčan Wiezik a hlavou upravil na 0:2. Hostia boli naďalej futbalovejší a snahy domácich o kontaktný gól v ďalších minútach prvého polčasu bez väčších problémov zneškodňovali. Krátko pred prestávkou mohli viesť aj o tri góly, Mikuš však z priameho kopu tesne minul bránku.

Snahy Prešovčanov na úspešný výsledok sa výrazne znížili v 58. minúte. Petko po druhej žltej karte v zápase dohral, čo ešte viac podporilo miernu prevahu Podbrezovej. V 67. minúte najskôr hosťujúci Bernardina bez prípravy prestrelil bránku a z následného protiútoku neskóroval ani Streňo, ktorý síce prekonal Kuciaka, ale loptu poslal mimo bránky. Bernardina v 78. minúte po výbornej prihrávke Leška trafil iba brankára Lukáča a skóre 0:2 sa už nezmenilo ani v ďalších minútach.

Hlasy po zápase

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Nebol to jednoduchý zápas. Už v jeho úvode sme mali šance ísť do vedenia, žiaľ, nepremenili sme ich. Súper šiel v prvom polčase do dvojgólového vedenia. Inak si myslím, že to bolo vyrovnané stretnutie a šance boli na oboch stranách.“

Marek Fabuľa, tréner FK Železiarne Podbrezová: „Sme veľmi radi za toto cenné víťazstvo. Nerodilo sa ľahko. Vedeli sme, že bude dôležité, ako sa vyrovnáme s náročným terénom. Som rád, že sme už v prvom polčase dali dva góly, ktoré nás posadili na koňa. Mrzieť nás môžu niektoré nevyužité tutovky v druhom polčase. Keby sme tie premenili, skôr by sme sa upokojili.“

1. FC Tatran Prešov – FK Železiarne Podbrezová 0:2 (0:2)

  • Góly: 18. Leško, 28. Wiezik
  • Rozhodoval: A. Somoláni – Chládek, Galo
  • ŽK: Dzurík, Keresteš, Streňo, Gatarič – Bilič, Baéz, Djordjevič
  • ČK: 58. Petko – 69. Viazanko (obaja po druhej ŽK)
  • 265 divákov
  • 1. FC Tatran Prešov: Lukáč – Bartek, Prikryl, Luberda, Kačala – Keresteš (68. Dupkala), Dzurík – Gatarič, Špyrka (46. Hošek), Petko – Streňo (88. Katona)
  • FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Bilič, Krivák, Viazanko – Baéz, Njire – Leško (90.+ Mejri), Mikuš (71. Magda), Bernardina – Wiezik (89. Sedláček)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM