Ľubomír Hudačko Šport

Získajú ďalšie senzačné body? Hádzanári Tatrana Prešov proti favoritovi v Lige majstrov o druhé víťazstvo!

Hádzanári Tatrana Prešov vo štvrtok odohrajú svoj šiesty zápas v C-skupine Ligy majstrov, v ktorom by radi vylepšili svoju pozíciu v tabuľke. Na palubovke Čechovských Medveďov nastúpia o 18.00 s cieľom zopakovať triumf z nedávneho vzájomného zápasu, v ktorom získali prvé dva body. Podarí sa im to?

Ilustračný obrázok k článku Získajú ďalšie senzačné body? Hádzanári Tatrana Prešov proti favoritovi v Lige majstrov o druhé víťazstvo!
Zdroj: TASR

Prešovčania v nedeľu zvíťazili nad Čechovskými Medveďmi 27:21, no z dna C-skupiny sa neodpútali. Zásluhou lepšieho skóre zostal pred nimi práve ruský tím. Druhý vzájomný zápas v priebehu piatich dní môže do konečného postavenia tímov v skupine veľa napovedať.

Prešovčanov víťazstvo povzbudilo a ich fanúšikom dalo iskierku nádeje na postup. Po piatich odohratých zápasoch stráca slovenský majster na postupové pozície šesť bodov, v hre bude ešte desať. „Radi by sme ešte získali ďalšie body za víťazstvá. Uvidíme, koľko bodov bude napokon na našom konte,“ poznamenal pivot Andrej Petro.

Spomínané nedeľné víťazstvo nad ruským tímom o šesť gólov bolo miernym prekvapením, keďže Prešovčanov stále trápia početné absencie hráčov. Ani v druhom vzájomnom zápase to nebude inak a tréner Rastislav Trtík opäť nebude mať k dispozícii kompletný káder. Príležitosť preto dostanú viacerí mladší hráči.

Základom prvého prešovského víťazstva v Lige majstrov bol disciplinovaný výkon podporený úspešnou streľbou. Podobným spôsobom by sa Prešovčania radi prezentovali aj vo štvrtok v Rusku. „Pokiaľ budeme rovnako vyburcovaní ako v domácich zápasoch a k nášmu výkonu pridáme ešte niekoľko percent, bude to dobré. Teraz budú pod väčším tlakom oni, predsa len budú hrať na domácej palubovke. Dúfam, že potvrdíme predošlé víťazstvo a prinesieme body zvonku,“ uviedol Andrej Petro.

Môže vás zaujímať:

Hokejisti Prešov Penguins a ich súboj na Spiši: Naoko rozhodnutý duel bol napokon drámou až do konca!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM