Ľubomír Hudačko Kultúra

Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Prešove môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Pri rozhodovaní vám môžu pomôcť tipy našej redakcie na zaujímavé podujatia, ktoré odporúčame zažiť počas nastávajúceho víkendu v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Získajte rýchly prehľad, čo zaujímavé v Prešove môžete zažiť: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Jana z Arku

11. marca 18:30 – 20:40 v DJZ

Pod stromom víl zjavil sa anjel a potvrdil dávne proroctvo: „Z náruče stromov zahalené závojom hmly vyjde vojsko, na čele ktorého bude stáť panna. Tá panna bude odomykať brány miest, od ktorých Francúzsko stratilo kľúče, až kým neodomkne bránu Remeša a nevloží korunu do rúk kráľa.“ Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky.

Ďaleko od ľudí

11. marca 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Klasickým westernom inšpirovaná existenciálna dráma, ktorá rozpráva o ceste dvoch mužov na chrbte koní za slobodou. Alžírsko 1954. V období plnom nepokojov a násilia sa na cestu cez pohorie Atlas vydáva zvláštna dvojica mužov: dedinčan Mohamed (Reda Kateb), obvinený z vraždy a učiteľ európského pôvodu Daru (Viggo Mortensen), ktorého vybrali ako eskortný doprovod obvinineného k súdu.

Moskva – Petušky (Biblia alkoholikov)

11. marca 19:00 – 21:00 v DAD

Komédia, javisková metafora delíria našej skutočnosti a bezvýchodiskovosti života človeka. Drsne vtipná a poeticky dojímavá dramatizácia najznámejšieho diela novodobej ruskej literatúry.

Elections In The Deaftown

11. marca 21:00 – 22:30 vo Wave Club

Indie rocková kapela, v ktorej tvorbe cítiť záľubu v The Cure i v žánroch shoegaze či postpunk, má na konte dve EPčká A Kind Of Storm a Bits and Pieces. Afetrparty: Surreal alternatiwave djs.

Slovenský pohár dospelých a mládeže v boulderingu

12. marca 8:00 – 19:00 Lanové centrum, Sídlisko III, Prešov

Na súťaži sa zúčastnia nielen najlepší slovenskí pretekári, ale prihlásená je aj špička z Maďarska a pretekári z Poľska a Českej republiky. Program: 8:00 – 12:00 hod. – registrácia, 9:00 – 12:00 hod. – klasifikácia 1. skupina, 12:30 – 15:30 hod. – klasifikácia 2 skupina, 16:00 – 18:00 hod. – jedlo, zábava, 18:00 hod. – finále muži, ženy afterparty.

Objavovanie Prešova

12. marca 10:00 – 12:00 v MIC

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Príbeh prešovského múzea a galérie.

XI. Prešovská zberateľská burza

13. marca 9:00 – 15:00 v PKO Čierny orol Prešov

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD, videopásov.

Príbeh z Tammiru

13. marca 17:00 – 18:40 V Kine Scala

Muzikálová rozprávka pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie od tvorcov muzikálu „Farár z (M)ARSU a "Volajte ma Meggi“ na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“, za ktorý získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009. Scenár a réžia: Katarína Pirohová.

Puf a Muf sa vracia

13. marca 16:00 – 18:00 v Babadle na Solivare

Naše divadlo vytvorilo príbeh, kde sa deti zoznámia s Viktorom Kubalom a s niektorými postavami z jeho tvorby ako je Puf a Muf, Peter a Dita. Celá inscenácia sa nesie v komickom až grotesknom duchu a chvíľami sa divákovi môže zdať že sa pozerá na animovaný film.

Kabaret

13. marca 18:30 – 20:30 v DJZ

Sú príbehy, ktoré ostávajú večné a muzikál Kabaret k takým príbehom patrí. Zavedie vás do medzivojnového Berlína, do jeho ulíc, jeho vzťahov, do malých obchodíkov, ale aj do času zúfalej nezamestnanosti, kedy vojnové reparácie po I. svetovej vojne decimovali ekonomiku i národnú hrdosť.

Môže vás zaujímať:

Dopravný podnik prišiel so špecialitkou: Prešovčania si môžu vyrobiť vlastné vozidlo MHD!

Žije v dedine pri Prešove a má zlaté ručičky: Takéto drevené nádhery vyrába Martin v Šarišskej Porube! FOTO

Ako to kedysi vyzeralo na najväčšom sídlisku Sekčov? Zaspomínajte si vďaka parádnym fotkám

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM