Správy

Žiaci v Prešove nastúpili do škôl: V 3 z nich však časť tried pre Covid neotvorili

Celkovo v 12 základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov sa v pondelok 19. 4. začala prezenčná výučba pre žiakov ôsmeho a deviateho ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci v Prešove nastúpili do škôl: V 3 z nich však časť tried pre Covid neotvorili
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Zatvorených zostalo šesť rôznych tried na troch základných školách z dôvodu potvrdeného výskytu ochorenia Covid –19.

Ako v stredu pre TASR uviedol hovorca mesta Vladimír Tomek, okrem toho všetky školy pokračujú v prezenčnej výučbe žiakov prvého stupňa.

V nezmenenom režime funguje aj školský klub detí.

Počet žiakov

„V pondelok nastúpilo do prešovských škôl 2 767 detí z celkového počtu 3 820 žiakov prvého stupňa. V ten istý deň si sadlo do lavíc spolu 1 239 žiakov z celkového počtu 1 358 ôsmakov a deviatakov. Okrem toho naďalej funguje prezenčná výučba v skupinkách piatich žiakov a jedného pedagóga. Momentálne máme vytvorených 13 takýchto skupiniek na šiestich ZŠ,“ priblížil Tomek.

Všetky školy sú podľa jeho slov už teraz plne pripravené na spustenie prezenčnej výučby v rámci celého druhého stupňa, vrátane všetkých bezpečnostných opatrení.

Ponúkame aj ďalšie správy z Prešova a okolia:

Kloktacie testy

„V piatok 23. 4., posledný deň pred nástupom celého druhého stupňa v pondelok 26. 4., budú na základe predošlého súhlasu zákonných zástupcov žiakov vykonávané na všetkých ZŠ takzvané kloktacie testy žiakov druhého stupňa. Na základe výsledkov testov budeme môcť v pondelok bezpečne zahájiť výučbu na celom druhom stupni,“ dodal hovorca mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM