Krimi

Žena naletela PODVODNÍKOM: Namiesto investovania do kryptomien prišla o desiatky tisíc EUR

Páchatelia podľa slov polície využili všetky dostupné informácie a z účtu poškodenej vykonali prevody na iný účet.

Ilustračný obrázok k článku Žena naletela PODVODNÍKOM: Namiesto investovania do kryptomien prišla o desiatky tisíc EUR
Zdroj: Rastislav Búgel

Polícia v Prešove vyšetruje prípad podvodu, ktorého obeťou sa stala žena z okresu Prešov. Týkal sa investície v kryptomenách. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Podvod s investovaním

„Neznámi páchatelia telefonicky kontaktovali 38-ročnú ženu s tým, že dosiahla zisk v rámci investovania v kryptomenách, a preto jej chcú zaslať finančné prostriedky vo výške viac ako 17 400 eur,“ uviedol Džobanik.

Ako priblížil, po vzájomnej komunikácii poškodená súhlasila a začala sa riadiť pokynmi páchateľa, ktorý ju požiadal, aby si do svojho mobilu a počítača nainštalovala viaceré aplikácie.

Prišla o desiatky tisíc

„Tým umožnila páchateľom sledovať jej plochu na počítači a mobile, takže videli všetko, čo robí, aké heslá zadáva. Tiež poskytla svoje osobné údaje, údaje platobnej karty, údaje účtu, ako aj údaje z občianskeho preukazu. Páchatelia využili všetky dostupné informácie a z účtu poškodenej vykonali prevody na iný účet celkovo vo výške viac ako 31 800 eur,“ priblížil Džobanik s tým, že prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin podvodu.

V prípade, že dôjde k oklamaniu, polícia radí, aby ju ľudia čo najskôr kontaktovali. Rovnako je dôležité, aby si preverovali a vyhodnocovali informácie, ktoré im podsúvajú neznámi volajúci.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM