Michala Halásová Rôzne

Zážitky Julky a jej maminy z Modrého z neba: Konečne zabudli na rakovinu a užili si krásy života

Malej bojovníčke Julke sa splnil sen. Vďaka markizáckej relácii Modré z neba sa stretla so speváčkou Ewou Farnou a zúčastnila sa dokonca aj nakrúcania SuperStar v Prahe. Spolu s rodičmi a súrodencami si užili luxusný pobyt v Rajeckých Tepliciach a ako vravia – krásne momenty v nich ostanú navždy.

Ilustračný obrázok k článku Zážitky Julky a jej maminy z Modrého z neba: Konečne zabudli na rakovinu a užili si krásy života
Zdroj: Dnes24.sk

Po náročnom roku strávenom v nemocnici kvôli zákernej rakovine si tak Julka a spol. konečne oddýchli. Všetko začalo dosť veľkým šokom. Julka s nevlastnou sestrou Ivankou odišli na tréning mažoretiek. Julka sa mala v ten deň zdržať na tréningu len dopoludnia, potom ju už čakala babka. „Sedela som doma pri notebooku, keď som počula, že niekto zvoní. Syn otvoril dvere a zaznel pozdrav od obidvoch dievčat. Bolo to podozrivé, veď dohoda bola jasná a Ivanka mala byť na tréningu až do večera. Nasledoval pozdrav „dobrý deň“ mužským hlasom a to som už spozornela úplne. Rýchlo som vypla notebook, nakoľko som bola presvedčená, že sa niečo stalo. Keď som vyšla z obývačky, stál tam Vilo Rozboril a ja som mala čo robiť, aby som neodpadla. Roztriasli sa mi ruky aj nohy,“ spomína Julkina mamina Andrea.

Luxusný pobyt

A tak Vilo zavelil: pobaliť, odchádzame! Nevedeli kam, no zbalili najnutnejšie, zabezpečili k najmenšiemu synovi starých rodičov a odišli za dobrodružstvom. „Celú cestou sa o nás staral štáb, zabezpečili nám všetko, čo sme potrebovali,“ dodáva Andrea. Celú rodinku doviezli do Rajeckých Teplíc, kde si užili pobyt v luxusnom hoteli, rodičia aj masáž a perfektnú večeru. „Na večeri sme sa dozvedeli, že tento pobyt nám vysnívala naša dcéra Julka. Bola som doslova šokovaná,“ hovorí Andrea. „Chcela som, aby si rodičia oddýchli. Bol to pre nich náročný rok,“ skonštatovala mala bojovníčka Julka.

Veľké zážitky zo SuperStar

Ráno od Vila obdržali odkaz, že sa majú opäť pobaliť a cestuje sa ďalej. A zase netušili kam. „Došli sme do Prahy a vtedy som sa dovtípila, že ideme plniť Julkin sen a zúčastníme sa pravdepodobne priameho prenosu semifinále Superstar,“ hovorí Andrea. V štúdiu na Barrandove ich privítal moderátor Roman Juraško, vzal Julku za ruku a previedol ju zákulisím, pódiom, šatňami, maskérňami… „Julka bola unesená a ja som bola šťastná, keď som videla jej žiarivé očká a spokojný výraz tváre.“

Po „exkurzii“ celú rodinku usadili v hľadisku, kde s nadšením sledoval odchod na hotel. "A tam ešte zostávalo prezradiť Julke, kto jej to vlastne vysníval. Bol to jej nevlastný otec,“ dodáva Andrea. O pár dní ich čakalo ešte nakrúcanie v štúdiu. Od Vila dostali deti dotykové telefóny a celá rodina pobyt, ktorý daroval hotel v Rajeckých Tepliciach. „Najväčším prekvapením pre Julku bola prítomnosť Ewy Farnej a pieseň, ktorú zaspievala a venovala práve jej.“

Sen od nevlastného otca

Bola som veľmi šťastná, že vybrali môj list. Potom, ako to prebiehalo a videla som, akí sú moji rodičia spokojní, odpočinutí a šťastní, dobre mi to padlo, no keď sme sa ocitli v Prahe na Barrandove, už mi nebolo jasné nič, snáď iba to, že teraz snívam ja. V hľadisku mi prebleskla hlavou myšlienka, kto mi to asi vysníval. Vysníval mi to ocko. Mala som však zmiešané pocity, lebo mi to nevysníval môj biologický otec, ale môj nevlastný ocko Ivan a to sa ma ešte viac dotklo ale v dobrom zmysle slova,“ hovorí Julka.

Desaťročná Julka má za sebou náročný rok. Po tom, čo jej diagnostikovali rakovinu na mozgu, prešla množstvom vyšetrení aj ťažkou chemoterapiou, je už dnes v poriadku a svoj optimizmus rozdáva všetkým naokolo.

Julka
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM