Ľubomír Hudačko Správy

Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Prešove

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantickejších miest v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v príjemných častiach Prešova poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Konkatedrála sv. Mikuláša

Jedna z najväčších, ak nie najväčšia dominanta Prešova vôbec. Konkatedrálu sv. Mikuláša môžete obdivovať počas svätej omše, ale ak vám je to málo, na Valentína sa so svojou polovičkou iste môžete dohodnúť aj vystúpiť na jej vežu. Ako bonus je pre manželov táto možnosť zadarmo. V súvislosti s národným týždňom manželstva môžu partneri aj obnoviť svoj manželský sľub. A k tomu je výhľad na mesto, najmä v zime, na nezaplatenie. Pre mnohé páry je v tom určite aj symbolika. Úprimne, koľkí z vás sa odhodlali prvýkrát pobozkať svoju partnerku práve tu?

„Výstup na vežu absolvujem tak trikrát do roka, ale na Valentína som tam ešte nebol. Je to dobrý nápad, už len zohnať na to svoju polovičku. Ak nie ju, tak aspoň osminku," povedal so smiechom Peter (29).

Divadlo Jonáša Záborského

Ako darček pre svoju lásku môžete vybrať predstavenie v Divadle Jonáša Záborského. Nejeden silný príbeh vás očarí, v teple kultúrneho chrámu ste možno už dlhšie neboli. Koniec koncov, DJZ je ďalšou historickou dominantou nášho mesta a navyše miestom, ktoré doslova ovplýva romantickou atmosférou.** Pravdepodobne aj v plynúcej hre na javisku narazíte na lásku, k čomu váš výber večerného oblečenia, ktorý ste už dávnejšie nemali na očiach len pridá tú správnu romantickú iskru**. Ak si k tomu pribalíte niečo skromné, ale milé pre svoju polovičku, nemáte čo pokaziť.

„Málo žijeme kultúrne, ale keď sa pozriem na ponuku predstavení nášho divadla, často je vypredané. Odporúčam preto rezervovať lístky dopredu. Určite sa bude na čo pozerať, máme tu fantastických hercov," zdieľa svoj názor pre náš portál Zdenka (33).

Vodárenská veža

Uistite sa radšej, že sa nikto z vás nebojí výšok a skúste pre zmenu Vodárenskú vežu. Tam si kávičku aj s ružou na stole určite prídete na svoje, bonusom je príjemná hudba a výhľad na mesto. Uponáhľaný život občanov môžete sledovať zhora a kochať sa na krásy ulíc. Ideálne miesto na trávenie času Valentína!

"Bola som tam, odporúčam. Je to ideálne miesto na valentínske trávenie času. Atmosféru dotvárajú červené sedačky aj tie ruže, takže naozaj môže byť. Už len nebáť sa výšky a možno pri troche šťastia je šanca pozorovali padajúce hviezdy. Romantika ako vyšitá,“ prezradila Simona (26).

Aleja Sídliska III

Zistili ste nebodaj, že nemáte vo vrecku ani cent? Nevadí, skúste jednoducho len klasickú prechádzku. V okolí zasneženej aleje Sídliska III okolo chrámu Námestia kráľovnej pokoja si iste vynahradíte všakovaké drahé zbytočnosti, ktoré na vás číhajú z každej strany. V meste málokde nájdete tak bohatú kultúru zelene na jednom mieste, ak nie tu. Teda, v zimnom šate skôr bielej periny. Prechádzka v spoločnosti milovaného cez tieto cestičky pohladí na srdci i duši.

No keďže tu bývam, tak viem o čom je reč. Určite je to príjemné a pokojné miesto na prechádzku. Je tu aj menej ľudí ako v lete a preto si oddýchnu aj obyvatelia bytoviek, čo majú byty na prvom poschodí. Pohľad z okien nemajú najkrajší a taký ako my na najvyššom, preto je dobré rovno ísť von a vychutnať si to zblízka. Dúfam, že tie stromy nikdy rúbať nebudú," prezradil Dušan (56).

Aquapark Delňa

Ak nie ste fanúšikom zimného obdobia, môžete ostať aj v teple. Celoročná prevádzka Aquaparku je takisto jedna z možností, ako stráviť valentínsky čas. Radšej sa opýtajte, či sa môže k vode doniesť aj šampanské, no s dávkou pochopenie by to snáď mohlo ísť. Budete mať čas jeden pre druhého a samozrejme môžete sa pokochať pohodou a opáleným telom svojho miláčika. Teda, ak ste nezabudli predošlé leto na slnenie sa na legendárnej Delni vedľa.

„V tomto Aquaparku som ešte nebol, možno to niekedy vyskúšam. Nevravím, že zlý nápad, práve naopak. Človek potom sám uvidí, či sa mu to páčilo. Rozhodne na zamyslenie,“ pridal názor Juraj (33).

A ak sme vás našimi valentínskymi tipmi náhodou predsa len nepresvedčili, môžete si za romantikou odskočiť aj ďalej od Prešova, napríklad do srdca republiky. Aj Zvolen totiž ponúka dostatok miest, kde si užijete spoločné chvíle so svojou polovičkou, veď si to pozrite sami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM