Aktualizované Ľubomír Hudačko Kultúra

Zažite posledný mesiac roka v Prešove zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

December, to je mesiac, ktorý má svoje čaro. A zažiť sa dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Prešove sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite posledný mesiac roka v Prešove zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy 2015

na Hlavnej do 23. decembra

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

Dionýz Dugas: Blízky Východ

3. decembra od 15.00 v Šarišskej galérii

Turecko, Jordánsko, Sýria, Libanon. Tieto krajiny vám v Šarišskej galérii priblíži komentovaná videoprojekcia cestovateľských zážitkov fotografa Dionýza Dugasa. Nasajte atmosféru z fotografií, ktoré pútajú pozornosť.

Mikulášska nádielka

7. decembra od 16.00 na Hlavnej

Atmosféru podujatia bude dotvárať aj kultúrny program v podobe hudobných vystúpení, ktoré k prešovskej mikulášskej nádielke na plnom námestí už neodmysliteľne patria. Mikuláš s Anjelom a Čertom spolu zároveň rozsvietia vianočný stromček. Súčasťou bude aj 0. ročník čertovského behu. Štartovné 1 euro. Okrem samotného behu sa môžete tešiť na rozcvičku a tombolu pred behom a teplý čaj po behu.

Prešovský Večer bojových umení 2015

12. decembra od 17.00 v Športovej hale Prešovskej Univerzity

Hlavný program exhibície bojových umení a športov od 17.00. Hosťom Roman Volák, viac ako 60-násobný majster sveta Tomi „Kid“ Kovács, majster sveta v profesionálnom boxe. Vstup divákov na Športovej 10 je od 16.45.

Lenka Dusilová

10. decembra od 20.00 v Chris­tianii

O exkluzívny dvojkoncert v Prešove je veľký záujem, rozšírili sa dokonca k nemu predajné miesta na vstupenky. Cena v predpredaji je 10 eur. Päťnásobná držiteľka hudobnej ceny Anděla prichádza do Christianie po prvýkrát spolu s kapelou Baromantika. Z tejto spolupráce vznikli už dva albumy.

Večer hitov

11. decembra od 20.00 v Bowlingu pri trati

Počas večera hitov si budete môcť vychutnať prierez tvorbou najväčších hlasov modernej doby obohatený o muzikálové hity: Alicia Keys, Beyonce, Adele, Aretha Franklin, Lucie Bíla. A to v interpretácií speváckeho tria Júlia Smolková, Nela Harčaríková a Zuzana Banková.

60. výročie PUĽSu

11. decembra od 18.30 na Veľkej scéne DJZ

Celovečerný galaprogram v troch obrazoch – Návraty, Naši jubilanti a Na dvore – v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru. Program je venovaný 60. výročiu založenia súboru. Súčasťou večera bude aj krst nového CD „Zaspivajme sobi“.

Peter Lipa and band

18. decembra od 19.00 v Kine Scala

Koncert jazzového speváka a muzikanta s kapelou si budete môcť prísť pozrieť do Kina Scala, začína sa 18. decembra od 19:00. Vstupné je 8 eur, pri sume 13 eur je v cende a CD.

Good place to die

18. decembra od 19.00 na Malej scéne Divadla Alexandra Duchnoviča

Bývalá seriálová hviezda, dnes učiteľ na základnej umeleckej škole – Michal, sa rozhodne naplniť svoje režijné ambície a nacvičiť s deťmi Čechovovho Platonova. Tragikomédia Good place to die, ponúka magicko-grandžový pohľad na to, aký by bol Platonov, keby sa ocitol na svete dnes.

Silvester 2015

31. decembra od 20.00 na Hlavnej

Oslavy príchodu Nového roka v rámci Silvestrovského programu budú aj tento rok spojené s ohňostrojom. Prešovčania sa môžu tešiť napríklad kultúrne vystúpenia. Okrem toho, na Silvestra bude mať v Prešove koncert aj skupina Heľenine oči. Tá na amfiteátri zakončí svoje turné pod názvom Štúr túr 1815.

Môže vás zaujímať:

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

Super myšlienka študentiek Prešovskej univerzity: Dostali krásny nápad a toto vďaka ním môžete zažiť na vlastné oči!

foto: ilustračné/Tomáš Motýľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM