Ľubomír Hudačko Rôzne

Záverečný deň Festivalu dobrej chuti: Prešovčania boli svedkami unikátneho slovenského rekordu!

Blížiaci sa záver tretieho dňa Festivalu dobrej chuti v Prešove bol veľkolepý. Veď miestni návštevníci si zblízka obzreli dôvod na zapísanie do guinessovej knihy slovenských rekordov! Boli sme na mieste a kochali sa zručnosťou šikovných rúk. Veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Záverečný deň Festivalu dobrej chuti: Prešovčania boli svedkami unikátneho slovenského rekordu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Zo strednej odbornej školy obchodu a služieb na Košickej ulici v Prešove vybrané dievčatá splnili úlohu do bodky. Pokus o zápis do guinessovej knihy slovenských rekordov sa im totiž podaril vo výrobe najväčšej torty zvieraťa v krajine.

Ako inak, jedným zo symbolov Prešova je kôň, nie nadarmo sa miestnym hovorí, že sú koňarmi. V životnej veľkosti upečený a vyhotovený kôň pútal pozornosť návštevníkov. Komisárom guinessovej knihy slovenských rekordov bol platne uznaný a už nič nebránilo hladným maškrtníkom k tomu, aby ho aj začali degustovať.

František Krankota, člen výkonného výboru Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, pedagóg a účastník niekoľkých olympiád prezradil, z čoho krásna torta v podobe koňa pozostávala: „Bola to štvordňová práca, na ktorú sme spotrebovali 510 vajec, 13 kg čokolády, 24 kg múky či dva litre rumu,“ uviedol miery.

Celkom 259 cm dlhá najväčšia sladkosť na Slovensku bola následne podávaná návštevníkom. Boli sme medzi nimi aj my a veruže sa oplatilo počkať si na svoj kúsok. Bol fantastický!

TOTO je najväčšia torta na Slovensku: V Prešove padol rekord!
3
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM