Aktualizované KAW Správy

Záver roka bude mimoriadne TEPLÝ. Aj vo vyšších polohách príde odmäk

V piatok si veľká časť Slovenska bude užívať plusové teploty a čľapkanicu spôsobenú roztopenou snehovou perinou.

Ilustračný obrázok k článku Záver roka bude mimoriadne TEPLÝ. Aj vo vyšších polohách príde odmäk
Zdroj: TASR

Pripravte sa na poriadne oteplenie. Koniec roka by mal patriť k najteplejším za uplynulé roky. Informuje o tom portál Imeteo.

V celej krajine sa teploty vyšplhajú nad bod mrazu a sneh, ktorý doteraz tešil obyvateľov a návštevníkov stredného či východného Slovenska, sa začne topiť. Okrem oteplenia nás čakajú aj zrážky.

Teplý záver roka

Štvrtok bol daždivý prevažne na západe. Zrážky vo forme dažďa v priebehu noci na piatok postupovali na celé Slovensko, len vo vyšších polohách boli a budú aj v piatok snehové.

„Teplý front, ktorý postúpil počas štvrtkového večera, k nám vtiahne ešte výrazne teplejší vzduch od západu,“ píše Imeteo.

V západnej časti Slovenska sa budú v piatok (31. 12.) teploty pohybovať poriadne nad nulou, vystúpiť by mali až na 13 stupňov Celzia, čo sú na záver roka nezvyčajne vysoké teploty.

Aj zvyšok Slovenska si bude užívať plusové teploty a čľapkanicu spôsobenú roztopenou snehovou perinou.

Výraznejšie ochladenie na Troch kráľov

Na našom území by sa malo výraznejšie ochladzovať zrejme až okolo 5. až 6. januára. Očakáva sa prechod studeného frontu, za ktorým by k nám mal od severozápadu preniknúť chladnejší vzduch.

Teploty by mali klesať na štandardné zimné hodnoty. Počas noci by malo mrznúť na celom území a počas dňa sa teploty budú pohybovať od záporných hodnôt na severe územia po kladné hodnoty na juhu a západe Slovenska.

Je aj šanca na novú snehovú pokrývku, ale ochladenie by malo byť len prechodné. V priebehu ďalších dní by sa totiž malo opäť otepľovať.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM