Ľubomír Hudačko Rôzne

Zaujímavá výstava v Prešove: Ak súhlasíte, dostanete úder elektrinou!

V Prešove sa naďalej koná Výstava historickej elektrotechniky, ktorá potrvá ešte niekoľko dní. Okrem prehliadky raritných kusov môžete súhlasiť aj s úderom elektriny. Viac pre náš portál prezradil podporovateľ akcie Ján Haluška.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výstava v Prešove: Ak súhlasíte, dostanete úder elektrinou!
Zdroj: Dnes24.sk

Výstava je otvorená každý deň od 10 do 19 hodiny do 14.10.2014. „Každý piatok je predvádzaný najväčší VTTC Teslov transformátor v čase od 10 do 12 hodiny. Ukážku môžeme urobiť aj v inom čase, po predchádzajúcom dohodnutí. Návštevníci môžu dostať, ak budú súhlasiť, aj úder elektrinou. Doterajší záujem o výstavu prejavuje denne viac ako 100 návštevníkov. Naším cieľom je umožniť každému záujemcovi vidieť výstavu celoročne. K tomu by sme potrebovali stabilné miesto v meste. Vzniklo by Elektrotechnické múzeum z našich zbierok. Niekoľko typov na priestory máme,“ uviedol pre Prešov24 Ján Haluška.

Počas Výstavy historickej elektrotechniky sú v salóniku Prezidentskej pivárne vystavované exponáty rôzneho druhu, ako rádioprijímače, rozhlas po drôte, reproduktory, mikrofóny, slúchadlá, TV prijímače, zosilňovače, efekty, magnetofóny, magnetofónové pásky, gramofóny, ihly, gramofónové platne, rádioamatérske stanice, diplomy, QSL lístky, súčiastky, časopisy, knihy, katalógy, vysoké napätie, najväčší VTTC Teslov transformátor na slovensku, lampy, osvetlenie, bezdotykový hudobný nástroj Theremin, kamery, výpočtová technika, história SPŠE v Prešove, maturitné tablo z roku 1956 a mnoho iných zaujímavostí.

„Urobili sme výstavu zo súkromných zbierok. Už dávno mám myšlienku urobiť Elektrotechnické múzeum. Toto je konkrétny krok k jeho založeniu. Výstava ešte potrvá do 14.10.2014. Potom uvidíme čo ďalej,“ uviedol Haluška.

foto: František Eštočin

Úder elektrinou? V Prešove na výstave žiaden problém!
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM