Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavá výstava fotiek v Prešove: Ponúka nevšedný pohľad na súčasný svet

V Prešove si môžete pozrieť neobyčajnú výstavu fotografií súťaže Czech Press Photo. Vzhliadnuť môžete to najlepšie za ostatných 20 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá výstava fotiek v Prešove: Ponúka nevšedný pohľad na súčasný svet
Foto: Rastislav Búgel

Mesiac českej kultúry na Slovensku si prešovská radnica pripomína otvorením retrospektívnej výstavy dvadsiatich ročníkov českej novinárskej súťaže Czech Press Photo. Diváci si ju môžu pozrieť v mestskej galérii Caraffova väznica do 28. októbra.

Medzinárodná porota hodnotila nielen novinárske, ale aj estetické kvality fotografie. Autori víťazných záberov svojou pohotovosťou, aktuálnosťou, silou výpovede sa snažili reagovať na otázku Aký je súčasný svet? Neraz sa im podarilo až otriasť svedomím pasívneho diváka.

Výstava Czech Press Photo, cez osobné svedectvo fotografov, ponúka takéto silné dramatické momenty, ktoré sa odohrali za posledných dvadsať rokov. Ale výstava ukazuje svet aj ako miesto, v ktorom je čas na šport, zábavu a krásu.

Výstavu pripravili Český spolok v Košiciach, České centrum v Bratislave s Parkom kultúry a oddychu v Prešove. Finančne projekt podporil Úrad vlády Slovenskej republiky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM