Erik Bojničan Rôzne

Zaujímavá možnosť v Prešove: Prehliadky mesta aj jazda špeciálnym busom zadarmo

V našom meste sa chystá akcia, počas ktorej môžete Prešov vidieť inak, ako ste zvyknutí. Zadarmo budú prehliadky mesta a využiť môžete aj špeciálny autobus. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá možnosť v Prešove: Prehliadky mesta aj jazda špeciálnym busom zadarmo
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské informačné centrum v Prešove, ktorého zriaďovateľom je prešovský mestský úrad, pripravilo v rámci Svetového dňa cestovného ruchu viacero podujatí zameraných na propagáciu mesta. Prehliadky po historických častiach mesta a objavovanie zaujímavostí Prešova organizátori koncentrovali na poslednú sobotu v mesiaci.

Prehliadky zadarmo

Už v sobotu 24. septembra môžu záujemcovia absolvovať prehliadku mesta vyhliadkovým autobusom pomenovanom po 49. rovnobežke, ktorá prechádza centrom mestom a je aj symbolicky vyznačená kovovou čiarou na chodníku na Hlavnej ulici. Autobus odvezie pasažierov aj do vzdialenejších zákutí Prešova.

Kto sa chce zamerať na centrum mesta, môže sa vybrať peši po historickom jadre mesta. V obidvoch prípadoch budú návštevníkov sprevádzať odborní sprievodcovia, ktorí poskytnú v tento deň svoje služby zdarma.

Čo môžete zažiť

„V Prešove je pripravený bezplatný vyhliadkový autobus Prešovská 49-tka, ktorý bude odchádzať z centra mesta spred budovy historickej radnice o 9.00 h, 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 a 16.30 h. Účastníci vyhliadkovej jazdy, okrem histórie mesta, spoznajú niektoré budovy Solivaru, viaceré prešovské sídliská, uvidia aj unikátne architektonické skvosty ako cyklistický velodróm, vodárenskú vežu či prešovskú Kalváriu,“ uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová. Výklad bude podľa jej slov popretkávaný o mnohé zaujímavé udalosti aj zo súčasného diania v meste Prešov.

Samotné jadro Prešova si budú môcť záujemcovia pozrieť s kvalifikovanými sprievodcami každú celú hodinu v čase od 9.00 h do 16.00 h. Odchod je spred mestskej radnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM