Rôzne

Zaslúžia si klobúk dole: Mažoretky Diridonky hviezdili v Záhrebe

Na medzinárodnej súťaži sa prešovské mažoretky Diridonky nestratili. Podarilo sa im vybojovať niekoľko pódiových umiestnení a zaslúžia si klobúk dole.

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžia si klobúk dole: Mažoretky Diridonky hviezdili v Záhrebe
Zdroj: Mesto Prešov

Posledný októbrový víkend 27.10. – 28.10. sa mažoretky Diridonky zúčastnili medzinárodnej mažoretkovej súťaže v Záhrebe World Cup 2018.

V disciplíne Trio baton junior získali 3. miesto, v disciplínach Sólo baton kadet, MINI baton junior, MIX kadet veľká formácia a MIX junior veľká formácia si zas vybojovali 2. miesto. V kráľovskej disciplíne Baton junior veľká formácia získali dievčatá zlaté medaily a vybojovali si titul Víťaziek Svetového pohára!

Všetky víťazné choreografie, ale aj mnohé iné, s ktorými sa prezentovali na súťažiach v tomto roku, môžete vidieť na ich Galakoncerte, ktorý mažoretky Diridonky usporiadajú pri príležitosti 25. výročia ich vzniku.

Okrem týchto súťažných zostáv uvidíte vystúpenia mladých začiatočníčok, ktoré sa len zoznamujú s mažoretkovým športom, ale aj choreografiu Happy mommas a krásne vystúpenia pozvaných hostí zo súborov Grimmy, ZUŠ D. Kardoša a Dúbravienky. Takisto sa môžete tešiť aj na vystúpenia bývalých členiek Diridoniek v iných tanečných štýloch. Galakoncert k 25. výročiu ich vzniku sa uskutoční 9.11.2018 o 17­.00 v Kine Sca­la.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM