Ľubomír Hudačko Krimi

Zásah colníkov pred prešovským obchoďákom: Objavili stovky fejkov svetových značiek!

Pred prešovským obchodným domom bolo rušno. Na parkovisku zasahovali colníci. Tých zaujal muž, ktorý nakladal do auta čierne igelitové vrece.

Ilustračný obrázok k článku Zásah colníkov pred prešovským obchoďákom: Objavili stovky fejkov svetových značiek!
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok spozorovali prešovskí colníci na parkovisku pred obchodným domom muža, ako vkladá do auta čierne igelitové vrece. Kontrolou zistili, že v aute sú ďalšie igelitové vrecia s tričkami, svetrami, mikinami, teplákmi, bundami či nohavicami. „Muž z Česka priznal, že nevie preukázať spôsob nadobudnutia tovaru,“ uviedla Macíková.

Colníci napokon zistili, že ide o falošný tovar. „Občan Českej republiky tvrdil, že tovar kúpil za výhodnú cenu na tržnici v Brne a na Slovensku ho mal v úmysle predať. Odhadovaná škoda, ktorá by vznikla predajom takéhoto tovaru ako originálnych výrobkov, bola vyčíslená na takmer 40 000 eur,“ povedala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Colníci zadržali dokopy 583 kusov tovaru. Podľa Macíkovej ide o napodobeniny značiek Puma, Nike, Adidas, Lacoste, Hugo Boss, Tommy Hilfiger a iné. Colníci sa spojili so zástupcami majiteľov ochranných známok, ktorí potvrdili, že ide o falzifikáty.

Foto: finančná správa

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM