Ľubomír Hudačko Kultúra

Zásadná zmena pre divákov: Letné kino Pocity sa bude konať na NOVOM mieste v Prešove

Diváci majú na výber 13 slovenských i zahraničných filmov. Budú premietané každú stredu po zotmení od stredy do 29. augusta.

Ilustračný obrázok k článku Zásadná zmena pre divákov: Letné kino Pocity sa bude konať na NOVOM mieste v Prešove
Zdroj: Facebook.com/Prešovský amfík

Letné kino Pocity sa tento rok uskutoční v prostredí prešovského amfiteátra. V minulosti filmy premietali v záhradnom kine.

Ako informovala organizátorka Nina Šilanová, podujatie, ktoré sa začína v stredu, ponúkne večery pod holým nebom plné filmových zážitkov pre všetkých milovníkov kinematografie.

Program zahŕňa rôzne filmové žánre od komédií a drám až po kultové klasiky a nezávislé filmy. Diváci majú na výber 13 slovenských i zahraničných filmov. Budú premietané každú stredu po zotmení od stredy do 29. augusta.

Bude aj Kavej

„Letné kino Pocity otvorí svoje brány širokému diváckemu publiku filmom Barbie od režisérky Grety Gerwig. Diváci sa môžu tešiť aj na ďalšie skvosty z filmového sveta vrátane očakávanej slovenskej východniarskej komédie Kavej a filmových klasík, ako sú Matrix, Americká krása, ikonický triler Psycho či obľúbený český muzikál Kouř,“ priblížila Šilanová.

Okrem toho bude program podľa jej slov doplnený úspešnými umeleckými filmami minulého roka vrátane oscarového Chlapca a volavky od režiséra Hajaa Mijazakiho, romantických Minulých životov Celine Song a Karaoke Blues od fínskeho režiséra Akiho Kaurismäkiho.

Súčasnú európsku kinematografiu predstaví taliansky film Aj zajtra je deň a Veni Vidi Vici.

Diváci budú môcť vidieť aj životopisný film Elvis a francúzsku komédiu Máme prachy!

Ideálne prostredie

„Sme nadšení, že môžeme priniesť letné kino Pocity do prešovského amfiteátra, ktorý svojou atmosférou ponúka ideálne prostredie pre večerné filmové premietania. Veríme, že návštevníci si užijú nielen kvalitné filmy, ale aj jedinečnú atmosféru, ktorú táto lokalita ponúka,“ povedala Šilanová.

Podrobné informácie o programe a jednotlivých premietaniach sú zverejnené na webovej stránke kina Pocity a na sociálnych sieťach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM