Ľubomír Hudačko Hádzaná

Zásadná osobnosť je späť: Do Tatranu sa vrátil Čupryna, ostane možno do konca kariéry

Ukrajinský rodák do Prešova prišiel v roku 2015 a od roku 2019 má slovenské občianstvo. Chytal už aj zápasy s dvojkrížom na hrudi.

Ilustračný obrázok k článku Zásadná osobnosť je späť: Do Tatranu sa vrátil Čupryna, ostane možno do konca kariéry
Zdroj: Viktor Zamborský

Brankár Igor Čupryna sa po deviatich mesiacoch vracia späť do Tatrana Prešov. Klub s ukrajinským rodákom a v súčasnosti už slovenským reprezentantom podpísal zmluvu na tri roky, do júna 2025. Presov.dnes24­.sk o tom informoval hádzanársky klub Tatrana Prešov.

„Dohodli sme sa na podmienkach, podpísali zmluvy, zaplatili poplatky a čakáme už len na preregistráciu z Európskej hádzanárskej federácie,“ povedal k prestupu majiteľ klubu Miloslav Chmeliar a dodal:

Majú dohodu

„Igor prišiel s tým, že by sa chcel vrátiť naspäť, pokračovať tu s chytaním a prakticky aj dokončiť kariéru. Z Prešova sa už po aktuálnej skúsenosti nikde nechystá, rozhodol sa tu žiť. Uvidíme, čo bude o tri roky, ale obe strany sú pripravené podpísať zmluvu aj na ďalšie obdobie.“

„Chcel som sa vrátiť. Zatiaľ sme podpísali zmluvu na tri roky, ale máme s prezidentom klubu dohodu, že ak bude všetko v poriadku, ostanem tu do konca kariéry,“ potvrdil slová majiteľa Tatrana samotný hráč, ktorý z Prešova odišiel po konci uplynulej sezóny, po ktorej sa s prešovským tímom tešil z majstrovského titulu, do ruského klubu Donských kozákov z Taganrogu.

Nemal čas rozmýšľať

V základnej časti držal počas svojho pôsobenia s novými spoluhráčmi pre klub historické 3. miesto v ruskej Superlige, ale postupne sa objavili problémy s financiami a s klubom sa podľa vlastných slov nerozišiel v dobrom.

V danej situácii sa o skúseného brankára zaujímal ukrajinský Motor Záporožie, s ktorým sa dohodol na zmluve, no kým stačil za účastníka Ligy majstrov nastúpiť na prvý zápas, začala sa na Ukrajine vojna. „Nemal som veľa času rozmýšľať a zvolil som návrat domov do Prešova,“ dodal na záver Čupryna.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM