Ľubomír Hudačko Správy

Záplavám v Kútoch má byť KONIEC: Mesto konečne získalo podpis aj 53. vlastníka pozemku

V roku 2024 sa počíta s kompletnou rekonštrukciou cesty na Surdok.

Ilustračný obrázok k článku Záplavám v Kútoch má byť KONIEC: Mesto konečne získalo podpis aj 53. vlastníka pozemku
Zdroj: Mesto Prešov

Prešovské Benátky majú byť konečne minulosťou. Prešovská radnica informovala, že tzv. surdocký prieplav, teda cesta na Surdok v katastrofálnom stave prejde rekonštrukciou.

„Problém spočíval v tom, že pozemky pod cestou mali až 53 vlastníkov. Bez majetkového vysporiadania nebolo možné, aby mesto s cestou akokoľvek manipulovalo. Deväť mesiacov sa odbor majetku na MsÚ sústredil na vyriešenie danej situácie s vlastníkmi pozemkov,“ vysvetľuje radnica s tým, že niekoľko z nich bolo trvalo odcestovaných v zahraničí.

Počíta sa s rekonštrukciou

Primátor František Oľha podpísal posledné vysporiadanie s 53. vlastníkom cesty na Kútoch až pred pár dňami, 19. októbra 2023. „V roku 2024 sa počíta s kompletnou rekonštrukciou cesty na Surdok,“ doplnila radnica.

Táto rekonštrukcia skvalitní dopravnú obslužnosť územia pre automobilovú dopravu, ale aj chodcov a cyklistov, pričom všetky tieto aktivity sú zaradené v programe rozvoja mesta.

„Cieľom je riešiť nielen lokálny problém zaplavovania časti ulice v podobe odvodnenia daného úseku, ale nazerať na to aj koncepčne a zamerať sa na rekonštrukciu dotknutej oblasti ako celku,“ dodal k téme primátor Oľha.

archívne foto

Zdroj: Facebook.com/Chris Sadler
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM