Správy

Zámer postaviť ho bol v Prešove už viackrát: Kde by raz mohol vyrásť dôstojný bazén?

V meste funguje aquapark, prírodné kúpalisko aj dve umelé. No dôstojného plaveckého bazénu pre verejnosť napriek rôznym prísľubom sme sa ešte nedočkali.

Ilustračný obrázok k článku Zámer postaviť ho bol v Prešove už viackrát: Kde by raz mohol vyrásť dôstojný bazén?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zámer postaviť novú plaváreň s 50 metrovým bazénom by iste privítali mnohí Prešovčania. Hoci sa o tom už hovorilo veľakrát, k ničomu takému nedošlo a jeden pokus ostal pri chátrajúcej ruine. Ako to vyzerá s danou témou v roku 2022?

„Súťažné podmienky a podklady pre verejné obstaranie projektu stavby bazéna boli spracované a pripravené ešte na jeseň. Mestské zastupiteľstvo mesta Prešov na svojom zasadnutí 16.09.2021 však neschválilo finančné krytie pre obstaranie a spracovanie projektovej dokumentácie stavby,“ uviedol pre presov.dnes24.sk hovorca mesta Vladimír Tomek.

Kde by sa nachádzal?

Ako doplnil, v prípade, že na realizáciu tejto investičnej akcie budú schválené finančné prostriedky, bude zahájený proces verejného obstarávania s externým obstarávateľom zákazky, po ktorom bude nasledovať podpis zmluvy o dielo na spracovanie projektu stavby.

„Mesto Prešov má zámer pokračovať v príprave výstavby jedného krytého plaveckého bazéna s dĺžkou 50 m a 10 dráhami, vrátane potrebného zázemia, spĺňajúceho podmienky pre športové podujatia v rámci Slovenskej republiky. Budúci bazén by sa nachádzal na pozemkoch mesta Prešov pri zimnom štadióne,“ konkretizoval ďalej hovorca.

Keďže však finančné krytie pre obstaranie a spracovanie projektovej dokumentácie stavby plaveckého bazéna nebolo MsZ schválené, je podľa Tomeka predčasné hovoriť o akýchkoľvek termínoch.

A vo fotogalérii nájdete zábery na pokus o stavbu bazénu, ktorý však skončil chátrajúcou ruinou.

ilustračné foto

Objektívom: Schátraný pokus o výstavbu bazéna v Prešove
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM