Ľubomír Hudačko Správy

Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Prešov sa stal súčasťou veľkého zisťovania

Prvý február je ten dátum, kedy štartuje na Slovensku štatistické zisťovanie, do ktorého bol vybraný aj Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Zaklopať môžu aj na vaše dvere. Prešov sa stal súčasťou veľkého zisťovania
Foto: Ľubomír Hudačko

Štatistický úrad Slovenskej republiky bude od dneška zisťovať štatistiku rodinných účtov. Tento zber údajov sa uskutoční aj v meste Prešov od 1. februára do 30. apríla 2017.

„Cieľom tohto projektu je okrem iného získať informácie o štruktúre, výške a vývoji príjmov fyzických osôb v rúznych typoch domácností,“ priblížila hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová. Výsledky zisťovania sa podľa hovorkyne využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu SR, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

„V tomto období vybrané domácnosti aj v meste Prešov navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnosti osobitným poverením,“ povedala ďalej.

Všetky informácie, ktoré príslušník domácnosti tomuto opytovateľovi poskytne budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely. „Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2017 vybraných viac ako 150 obcí a miest, medzi nimi aj Prešov. Do zisťovania je zaradených viac ako 2 100 domácností,“ zakončila Kmetóny Gazdová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM