Aktualizované Správy

Zákazníci mali záujem už od rána: Fitness centrá z Prešova o dlhoočakávanom otvorení

Konečne sa dočkali aj fitness centrá! Záver apríla tentoraz patrí s uvoľnením opatrení okrem letných terás aj pre nich. Ako sa na to pripravili štyri prešovské lokality?

Ilustračný obrázok k článku Zákazníci mali záujem už od rána: Fitness centrá z Prešova o dlhoočakávanom otvorení
Zdroj: TASR/AP

Od pondelka 26. apríla môžu mať fintess centrá aj v našom meste otvorené. Od 6.00 hod. ráno to platí napríklad aj v Prestige Fitness Clubu v Prešove.

„Pripravení sme, fungujeme objednávkovým telefónnym systémom, prísť môže tých šesť ľudí. Keďže naše fitnesscentrum je metrážovo väčšie, šesť ľudí sa stratí, takže riziko je minimalizované,“ prezradil pre Prešov Dnes 24 Miloš Turek, manager tohto fitness klubu.

Na 60 minút

Potvrdil, že v klube vyžadujú negatívny test. „Je to podmienka, takisto napríklad výnimka z testovania. U nás sa objednáva na celú hodinu, cvičenie trvá 60 minút, aby sme kapacitne uspokojili čo najviac klientov. Štandardne bola totiž predtým povolená návšteva na dve hodiny,“ dolnil Turek. Kvôli zákazu vychádzania navyše museli otváraciu hodinu museli skrátiť o jednu hodinu, otvorené tak majú do 20.00 hod.

Podobne to funguje aj v XBody Prešov, kde takisto mali zatvorené od 18. decembra 2020. „V pondelok sme aj u nás otvorili, keďže sme však dlhší čas nemohli mať otvorené, tak sme, samozrejme, zaznamenali výrazné straty,“ povedala nám trénerka Andrea Junger.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Ich prípravy znamenali v prvom rade upratať, utrieť prach a už sa mohlo nabehnúť na predošlý režim.

Linka bola horúca

„Klientov sme mali od rána, linka bola horúca a mali záujem. Podmienkou je tradične buď negatívny test, alebo prekonanie ochorenia, alebo očkovanie. Dezinfekcia je samozrejmosťou. My sme ale trochu špecifickí tým, že k nám môžu prísť najviac dvaja klienti. Šiesti sa tu aj tak nikdy nestretnú,“ povedala Andrea s tým, že u nich prebiehajú individuálne tréningy.

Čo sa týka zliva, pred otvorením ponúkali veľkú zľavu 30% a zakúpené permanentky aktuálne môžu klienti chodiť čerpať. „Ak budeme mať neskôr časovú rezervu, alebo nenaplnený týždeň, je možné, že majiteľ rozhodne o akejsi covidovej zľave, uvidíme,“ dodala na záver.

Ponúkame aj ďalšie aktuality z východného Slovenska:

Jozef Kolozsy z Budo fitness centra nám takisto prezradil, že záujem klientov u nich je od pondelka značný a majú otvorené.

Vylepšovali, pripravovali

„My sme špecifické športové centrum. Máme aj klubovú činnosť, čiže sme išli v režime šesť športovcov na jedno športovisko už minulý týždeň. Takto je to podľa Covid automatu. Čo sa týka fitness centra, tam platí šesť klientov a otvorili sme dnes,“ povedal Kolozsy.

Na prípravu mali času dostatok, snažili sa vylepšovať, čo bolo potrebné. „Opatrenia platia ako vždy, fitness centrum má zvlášť svoje pravidlá a klubové priestory majú pravidlá ako pre šport. Otvoreniu však žiadne komplikácie nepredchádzali. Jediné obmedzenie je tých šesť ľudí na jednu hodinu, pre niekoho to nie je najvhodnejšie. Cvičiť môžu klienti prakticky len do tej 19.30 hod., aby sa to všetko stihlo a aby sa ich vystriedalo čo najviac,“ vysvetlil ďalej.

Takéto otvorenie nie je podľa jeho slov úplne vhodné pre šport, ale je potrebné prispôsobiť sa. „Vyžadovanie antigénového testu je samozrejmosťou aj u nás, dezinfekciu máme tiež. Je to celé trochu náročnejšie, ale pri šiestich ľuďoch sa to dá zvládnuť. Klienti postupne prichádzajú, píšu nám a pýtajú sa na vstup. Ideálne by bolo, keby sme spustili aj rezervačný systém,“ dodal na záver Kolozsy.

Poradili si

Na otvorenie čakali ako na spasenie, takže permanentne pripravení boli aj v Just Gym.

„Menší problém bol s personálom, keďže počas zatvorenia prevádzky nás takmer všetci opustili a našli si inú brigádu. Ale aj to sme úspešne zmenežovali, keďže ako rodinný podnik väčšinu práce vykonávame sami. Veľa energie a času nám zaberá menežovanie časov. Platí obmedzenie maximálne šesť zákazníkov na plochu v čase a dopyt je pritom enormný,“ uviedla pre náš portál Martina Namešpetrová z tohto prešovského fitness centra.

Majú šatne

Potrebne je aj u nich mať pri sebe negatívny test, alebo výnimku z testovania ako prekonanie Covidu, prípadne očkovanie. „K dispozícii máme šatne, ale sprchy nám zatiaľ neumožnili sprístupniť. Nápoje sú podľa nariadeni k dispozícii iba balené, alebo ich rozrábame iba do vlastných fliaš zákazníkov. Doniesť si môžu tiež vlastný nápoj,“ upresnila ďalej Namešpetrová s tým, že počas cvičenia je povinné používanie vlastného uteráku na prekrytie kontaktnej cvičebnej plochy a náradia.

„V prípade potreby je možnosť zapožičania na recepcii a po použití náradia je povinná jeho dezinfekcia prostriedkom, ktorý je k dispozícii na cvičebnej ploche,“ dodala na záver z fitness klubu, ktorý je prístupný iba pre objednaných zákazníkov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM