Správy

Zákaz parkovania na chodníkoch v Prešove: Mesto rozhodlo, ako bude porušenie zákona riešiť

Podľa hovorkyne mesta vo všetkých lokalitách, kde je využívané parkovanie na chodníkoch, dôjde k vyznačeniu parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Zákaz parkovania na chodníkoch v Prešove: Mesto rozhodlo, ako bude porušenie zákona riešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Po spustení tzv. chodníkovej novely bude mestská polícia v Prešove riešiť porušenie zákona v súvislosti so zákazom parkovania na chodníkoch prvotne dohovorom. Pokiaľ nedôjde k náprave, následne aj pokutou. Uviedla tak hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová.

Mesto podľa jej slov intenzívne pracuje na navrhovaní nových parkovacích zón a tvorbe parkovacích miest na celom území mesta.

Dôjde k vyznačeniu

„Okrem iného sa pracuje aj na rozširovaní parkovacích zón vo vnútroblokoch, samozrejme, s prihliadaním na účelné a efektívne zachovanie zelene. Zvýšenie parkovacích miest v kritických lokalitách sa priebežne rieši aj opatreniami, ako je napríklad zokruhovanie či zjednosmernenie jednotlivých komunikácii,“ priblížila Rácová.

Ako povedala, vo všetkých lokalitách, kde je využívané parkovanie na chodníkoch, dôjde k vyznačeniu parkovacích miest s prihliadnutím na zákonné možnosti tak, aby o ne obyvatelia neprišli.

Tieto miesta však budú musieť spĺňať šírkové, smerové a technické parametre.

Od 1. októbra nebude možné na základe tzv. chodníkovej novely parkovať na chodníku, a to ani v prípade, ak na ňom zostane priestor 1,5 metra pre chodcov.

ilustračné foto

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM