Ľubomír Hudačko Kultúra

Zahanbí tým Prešov? Program fašiangov v Sabinove je výnimočný, TOTO všetko sa chystá

Súťaž o najkrajšiu masku, korčuľovanie pri hudbe či zabíjačkové špeciality. Fašiangy budú hrať prím aj v Sabinove.

Ilustračný obrázok k článku Zahanbí tým Prešov? Program fašiangov v Sabinove je výnimočný, TOTO všetko sa chystá
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Predpôstny čas, ktorý nazývame Fašiangy zobrali na východe mimoriadne vážne. Mesto Sabinov o chystanom programe informuje na sociálnej sieti.

Zabíjačkové špeciality

„Tie začínajú v meste v sobotu 18. februára 2023 od 11:30 do parku na Námestí slobody. K dispozícii budú originálne zabíjačkové špeciality. V centre diania si za asistencie vystupujúcich a ukážky príprav zabíjačkových jedál, bude možnosť zakúpiť aj gastro vstupenky,“ pripomína sabinovská radnica blížiacu sa veselicu.

To však nie je všetko. Keďže ku Fašiangom patria aj karnevaly, v meste bude prebiehať na ľade.

Vstup len v maskách

„Na úvod vystúpia členky krasokorčuliarského klubu KK kraso Prešov odštartujú aj športové súťaže a korčuľovanie v maskách. Taktiež súťaž o najkrajšiu masku, korčuľovanie pri hudbe a chýbať nebude ani sladká odmena. Začína sa v nedeľu o 14.00 hod. Vstup na ľad je povolený iba v maskách,“ priblížila ďalej radnica.

A dotretice sú návštevníci pozvaní aj na výstavu výtvarných prác detí sabinovských materských škôl so zimnou tematikou. Mladých umelcov je možné podporiť až do 10.03.2023. Výstava sa koná v Koncertnej sále KC Na korze na Námestí slobody č. 100 v Sabinove.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM