Ľubomír Hudačko Správy

Záhadné okolnosti požiaru minibusu v Prešove: Oheň sa šíril rýchlo, spoj iba začínal cestu

V piatok podvečer sa v Prešove odohrala dramatická udalosť, na zastávke Divadlo Jonáša Záborského zachvátil autobus idúceho na linku 41 požiar.

Ilustračný obrázok k článku Záhadné okolnosti požiaru minibusu v Prešove: Oheň sa šíril rýchlo, spoj iba začínal cestu
Zdroj: Erik Wittner

Vozidlo, ktoré v piatok v Prešove začalo horieť bolo zakúpené koncom roka 2014 ako nové vozidlo. Do premávky bol zaradený v prvej polovici roka 2015. Dopravný podnik mesta Prešov o tom informuje na sociálnej sieti.

„Oheň sa rýchlo rozšíril do celého interiéru autobusu, požiar sa podarilo zlikvidovať až jednotkám Hasičského a záchranného zboru SR. K zraneniu cestujúcich pri požiari nedošlo, keďže spoj na tejto zastávke ešte len začínal a cestujúci do vozidla ani nestihli nastúpiť,“ vysvetlili ďalej prešovský dopravca.

Poruchy neevidovali

Vodiča minibusu prevzala do starostlivosti rýchla zdravotná pomoc, pretože sa nadýchal splodín z horenia.

„Na vozidlách tohto typu sme doposiaľ neevidovali podobný incident ani poruchy. Autobus bol vybavený automatickým samohasiacim zariadením. Presnú príčinu a okolnosti vzniku požiaru určí až vyšetrovanie kompetentných orgánov,“ doplnili na záver z DPMP s tým, že vzhľadom na rozsah poškodenia vozidla sa predpokladá jeho vyradenie z evidencie.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM