Michala Halásová Rôzne

World Challenge Day 2013: V Prešove už o týždeň

Po roku sa mesto Prešov opäť zapojí do Medzinárodného vyzývacieho dňa World Challenge Day 2013. Cieľom tohto celosvetového projektu je zapojiť čo najviac obyvateľov bez rozdielu veku do akejkoľvek fyzickej aktivity, ktorá musí trvať aspoň 15 minút nepretržite.

Ilustračný obrázok k článku World Challenge Day 2013: V Prešove už o týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhlasovateľom tohto projektu je Medzinárodná organizácia športu pre všetkých TAFISA v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a s Asociáciou športu pre všetkých SR. „Hlavnou myšlienkou podujatia je zapojiť čo najväčší počet obyvateľov mesta do pohybových aktivít počas jedného dňa. Týmto dňom bude streda 29. máj,“ priblížila hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová.

Podujatie je určené pre všetky vekové kategórie a za pohybovú aktivitu sa považujú nielen športové a pohybové disciplíny, ale akákoľvek fyzická aktivita, ktorá zvýši tepovú frekvenciu srdca po dobu minimálne 15 minút nepretržite. „Našim súperom na národnej úrovni sú Košice a na medzinárodnej mestá Kfar-Saba (Izrael) a Tacna (Peru). O víťazovi rozhodne percentuálny podiel aktívnych účastníkov podujatia z celkového počtu obyvateľov mesta,“ doplnila Jurčišinová.

Do podujatia sa môžu zapojiť všetci: materské, základné a stredné školy a školské zariadenia, športové kluby, občianske združenia, inštitúcie štátnej a verejnej správy na území mesta Prešov, firmy, ale aj rodiny či jednotlivci. Počty zúčastnených je potrebné nahlásiť v daný deň, teda 29. mája do 19.30, na e-mailovú adresu miroslav.vlcek@presov.sk alebo na telefónne číslo 051/3100545–8.

Program na pódiu pred Ľudovou bankou (29. mája):
10.00 – slávnostné otvorenie Medzinárodného vyzývacieho dňa
10.05 – Street dance s GRIMMY – pre základné, materské školy a verejnosť
12.00 – Tanečný klub BOUNCE – pre stredné, základné, materské školy a verejnosť
14.00 – Tanečný klub BOUNCE, MG TATRAN Prešov – pre školské kluby detí, materské školy a verejnosť
16.00 – Street dance s GRIMMY – pre všetkých bez rozdielu veku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM