Samospráva

Vzniknú nové pracovné miesta? Dáni chcú pri Prešove postaviť vlastnú výrobnú halu

Zdá sa, že svitá na aspoň o trochu lepšie časy! Nielen Prešovčania by sa mohli dočkať nových pracovných miest. V Župčanoch je totiž už vydané územné rozhodnutie na stavbu novej výrobnej haly. Investovať sa tam chystá dánska firma Linak.

Ilustračný obrázok k článku Vzniknú nové pracovné miesta? Dáni chcú pri Prešove postaviť vlastnú výrobnú halu
Zdroj: TASR

Rokovania trvali tri roky

Po tom, ako v roku 2008 v Malom Šariši pri Prešove začala v prenajatých priestoroch vyrábať lineárne a rotačné aktutátory (pohony), plánuje dnes táto technologická spoločnosť z Dánska u nás postaviť už vlastnú výrobnú halu. Uvádza denník Hospodárske noviny.

K súčasným 120 zamestnancom by tak mali postupne pribúdať nové miesta. Voľba lokality padla na susednú dedinku Župčany. Pre stavbu haly je v tam vydané už územné rozhodnutie. „Investor si vyberal z viacerých lokalít, rokovania trvali približne tri roky. Rozhodla blízkosť Prešova a diaľnice, rovnako dobrá cena pozemkov, ktorú sme vedeli ponúknuť“, spresňuje starosta Peter Mitra.

Linak je v SR spokojný

Samotná firma je spokojná s tým, že vyrába na Slovensku. Podpredseda predstavenstva dánskej skupiny Egon Jensen o projekte zatiaľ nechce prezrádzať detaily. „Konečná podoba a parametre ešte nie sú schválené. Ak sa tak stane, chceme najskôr informovať našich ľudí vo firme, aby sa veci nedozvedeli z médií. Potom sa komunikácií s novinami, samozrejme, nebránime“, povedal pre Hospodárske noviny.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM